Kenan Imirzalioglu: Uhapšen, iako kod njega nije pronađena droga

Piše: Redakcija

Malo je onih koji početkom ove sedmice nisu pročitali vijest da je uhapšen Kenan Imirzalioglu, alijas Ezel, u policijskoj akciji usmjerenoj protiv uličnih prodavača droge – takozvanih torbara. Osim Kenana, uhapšeni su još neki glumci. Među njima i Engin Altan Düzyatan, Nehir Erdogan, Ilker Aksum, Ersin Korkut…

Telefonsko prisluškivanje

Turska policija već osam mjeseci priprema akciju te su prisluškivali telefone brojnih dilera povezanih s poznatim osobama. Objavljen je i način na koji su dileri radili. Dobili bi poziv s imenom poznate osobe, čije je ime znalo biti izmjenjeno, drogom koja se naručuje i mjestom dostave. Dileri bi tada s robom dolazili na naručenu adresu i obavljali primopredaju. Turska policija trenutano vrši veliku akciju suzbijanja trgovine narkoticima, a racije su izvršili u Istanbulu, Ankari, Bodrumu i Kusadasiju.

Kako navode turski mediji, u ranim jutarnjim satima policija je izvela upad na poznate adrese (među kojima su i neki hoteli), gdje su se dešavale noćne zabave i privela sudionike narko lanca.

Narko sumnjivac

Zanimljivo je da ni kod jednog nije pronađena droga, ali privedene su, ipak, poslali na medicinsko testiranje. Novinari koji su bili okupljeni oko uprave policije, pitali su Kenana zašto ga privode:

– To bih i ja volio znati. Valjda ću saznati u ovoj zgradi – rekao je Imirzalioglu, koji se držao dostojanstveno tokom privođenja. Nije prihvatio da stavi kapuljaču na glavu.

Cijeli tekst pročitajte u printanom izdanju magazina Azra broj 858

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti