Glumice nominirane za Oscar na zajedničkom ručku

Piše: Redakcija

Glumice koje su ove godine nominirane za nagradu Oscar okupile su se ove sedmice na predoscarovskom ručku na Beverly Hillsu. Fotografija na kojoj poziraju pokazuje da su slavne žene veoma bliske, i da među njima nema nikakve konkurencije.

Dok su se Reese Witherspoon i Rosamund Pike, dvije plavuše u grupi , opredijelile za djevičansku bijelu mini haljinu, Julianne Moore, Marion Cotillard i Felicity Jones, naglasile su svoj outfit nakitom.

Dobro raspoložene glumice su se i poigrale s kamerom, Witherspoon je napućila usne i tako imitirala pozu kakvu prilikom slikanja imaju sestre Kim i Khloe Kardashian, kao i Kendall Jenner.

Okupljanje je upriličeno u Beverly Hilton hotelu na Beverly Hillsu, gdje se svake godine održava dodjela nagrada Zlatni globus. Spomenute glumice, koje se takmiče za nagradu Oscar u kategoriji – najbolja glumica, odigrale su veoma jake uloge, te bi stoga i utrka za zlatni kipić trebala biti veoma tijesna.

Moore (54) je nominirana za ulogu u filmu “Still Alice”, u kojem još igraju Kristen Stewart, Kate Bosworth i Alec Baldwin. Ona igra Alice Howland, univerzitetsku profesoricu koja saznaje da je u ranoj fazi obolijevanja od alchajmera.

Pike, koju pamtimo po ulozi Bondove djevojke, Akademija je prepoznala po ulozi u jezivom trileru “Gone Girl”, u kojem glumi s Benom Affleckom. Ova 36-godišnjakinja bila je izvanredna u ulozi Amy Dunne, mlade žene, čiji nestanak prouzrokuje sumnju da je za to krivac njen muž.

Britanska zvijezda Jones (31), izabrana je zbog filma “The Theory Of Everything” u kojem igra i Eddie Redmayne. Brineta igra Jane Hawking, mladu ženu, koja svojom ljubavlju prema mladom naučniku, pomaže da on prkosi strašnim prognozama koje je primio.

U kategoriji za najbolju glumicu, od svih navedenih žena, Moore je već za svoju ulogu nagrađena ove godine Zlatnim globusom. Da li to znači, a mnogi vjeruju da je upravo Zlatni globus najbolji prognozer i osvajača Oscara, ona dobiti i kipića, sačekat ćemo 22. februar, kada se i održava ceremonija dodjele.

Reese i Marion su već ranije osvajale Oscare. Witherspoon za ulogu u “Walk The Line”, a Cotillard za “La Vie En Rose”.

Ručku su prisustvovale i njihove muške kolege Bradley Cooper i Clint Eastwood, koji je režirao “American Sniper” i Oprah, koja je producirala “Selmu”. Laura Dern, Patricia Arquette, America Ferrera, Emma Stone i Michael Keaton također su se mogli vidjeti u Beverly Hilton-u.

Tokom ručka Reese je novinarima “People-a” kazala da se nedavno srela s Sofiom Vergarom zbog snimanja filma “Hot Pursuit”.

– Upravo sam došla iz New Orleansa gdje sam snimala s njom. Imam modrice na nogama zbog snimanja jedne scene tuče s njom. I tako se u principu ja pripremam. Dobro je za kožu i pokretanje mišića – kazala je poznata plavuša, a potom se osvrnula i na ulogu u filmu “Wild”, zbog je i nominirana za nagradu Oscar.

– Nikada mi još nijedna priča nije bila toliko izazovna, ni fizički ni emocionalno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti