Zvijezde na mukama jer se nikome ne žele zamjeriti: Koga od modnih velikana izabrati? Chanel ili Met Ball Ane Wintour

Piše: Redakcija

Zvijezde će imati velike probleme u maju, jer će se morati odlučiti na kojem će eventu prisustvovati, da li na Chanelovoj reviji u Seoulu u Južnoj Koreji, ili Met Ballu u New Yorku urednice američkog “Voguea”. Budući da se održavaju na isti dan, ne mogu biti na dva mjesta.

– Imamo obavezu da donesemo našu novu kolekciju koreanskim klijentima i 4. maj je jedini mogući datum za to. Chanel također veoma podržava Costume Institute Benefit, Anne Wintour ove godine, kao i svih prethodnih. (Costume Institute Benefit koji je poznat i po nazivu Met Ball, godišnji je event na kojem se prikupljaju sredstva za Institut umjetničkih kostima Metropolitan muzeja u New Yorku).

Mnogo poštujemo nevjerovatni doprinos Anne Wintour i Metropolitan muzeja na očuvanju, edukaciji i slavi umjetnosti mode, i ponosni smo što podržavamo ovu važnu instituciju – kazali su iz Chanela.

Ovo će biti drugo preklapanje Chanela u posljednje vrijeme. Prošlog decembra Karl Lagerfeld  je prikazao svoju Metiers d’Art kolekciju u Austriji iste noći kada je kuća Victoria’s Secret imala svoju modnu reviju u Londonu.

Modeli Karlie Kloss i Candice Swanepoel, koje su nosile Karlove modele bezbroj puta, zbog ugovora koje su imale sa Victoria’s Secretom nisu mogle u Austriji prisustvovati reviji. Ali, ovaj problem je sada veći, jer Chanelove revije i Met Gala su dva najatraktivnija događaja u modnom kalendaru. Model Kendall Jenner bit će pred teškim izazovom, jer nedavno je postala zaštitno lice Chanela, ali isto tako sigurno ne želi izgubiti podršku Anne Wintour, koja je toliko moćna da ti može dok pukneš prstom, obezbijediti mjesto pod modnim nebom, ali ti ga isto tako i uskratiti.

Ove godine jedna od domaćica Met Gala večeri će biti Oscarom nagrađena glumica Jennifer Lawrence. Pridružit će joj se Marissa Mayer, Wendi Murdoch i Gong Li. Zvijezda filmskog hita “Igre gladi” krunu domaćice preuzima od Sarah Jessice Parker i Bradleyja Coopera, koji su bili domaćini bala 2014. godine.

Tema ovogodišnje kostimske izložbe će biti “Kineska šaputanja”: Priče s Istoka o umjetnosti, filmu i modi. Izložba će sadržavati prezentaciju Kine kao i predstavljanje više od stotinu komada najvećih modnih kuća na svijetu, uključujući Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, te modele Marca Jacobsa koje je radio dok je bio u kući Louis Vuitton.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti