Roman Abramovich u tajnosti prije šest godina oženio Dashu Zhukovu

Piše: Redakcija

Ruski milijarder Roman Abramovich i njegova dugogodišnja djevojka Daria Zhukova su se vjenčali u tajnosti prije šest godina, piše The Telegraph. Britanski list se referira a “Wall Street Journal” koji javlja kako je sama gospođa Ambramovich dozvolila da se ova vijest sada objavi, ali da ništa dalje nije željela pričati o njihovom odnosu.

Zapadnim medijima ova vijest je senzacija, budući da se par nije skrivao od medija, ali isto tako nije mnogo ni reklamirao svoju intimu. Mediji su se prestali davno nadati da će se Zhukova i Abramovich, koji su zajedno od 2005., ikad vjenčati, naročito jer je Roman svoju partnericu uvijek oslovljavao s djevojka. Međutim, oni su to ipak uradili, a da je javnost o tome informirana tek sada.

Podsjećamo Dasha Zhukova i Roman Abramovich su se sreli 2005. godine na novogodišnjem partyju kojeg je organizirao Dashin otac. Zhukova mu je kasnije rodila dvoje prekrasne djece, ali par nikada nije davao intervjue u kojima je govorio o svojoj vezi.

Također zbog ove ljubavi Abramovich je sa svojih ruku otresao tadašnju suprugu Irinu sa petero djece, međutim, sada već bivša supruga je znala pregovarti, pa je nakon razvoda na ime kompenzacije dobila nevjerovatnu sumu od 300 miliona dolara. Bivša gospođa Abramovich danas živi u četiri zemlje, te putuje između Velike Britanije, Južne Francuske, Švicarske i Rusije.

Roman se ženio tri puta, prije Darie i Irine bio je u braku s Olgom Yurevnom Lysovom, u decembru 1987. godine, ali su se razveli 1990. godine. Nedavno su mediji objavili informaciju da su Zhukova i Abramovich pred razvodom. Spekuliralo se da Roman ima aferu sa prima-balerinom Mariinsky teatra Dianom Vishnevom. Najpikantnije u cijeloj priči je bilo to da plesačica ipak nije skroz slobodna.

Godinu prije balerina se vjenčala za producenta Konstantina Salinovicha, s kojim je dugo bila u vezi. Uglavnom, kada su novinari počeli kružiti s ovom informacijom, zvanični predstavnici Abramovicheve PR službe su demantirali ove navode.

Pročitajte još