Roditeljska pažnja! Zvizdići poručuju: S djecom na skijanje, odmah!

Piše: Redakcija

Za djecu nema ništa bolje od sporta i boravka na čistom, planinskom zraku. Zato, umjesto da brojimo dane do proljeća, uživajmo u snijegu. Baš kako to radi urednica s BHT1 Lejla Zvizdić sa svojom porodicom: kćerkicom Monom, sinom Amarom i suprugom Harisom. Svi odreda uživaju u skijanju.

Najmanje dva puta sedmično su na Bjelašnici, na kojoj je sa samo tri godine čaroliju prvog spusta na skijama doživjela sada vać iskusna skijašica Mona, a ove godine i njen trogodišnji brat Amar. Za njega je sve to još samo igra, ali ne sumnjamo da će se uskoro pridružiti mami, tati i sestri na pravoj stazi.

zvizdic skijanje1 zvizdic skijanje4

– Radujem se momentu kada će i Amar proskijati, pa da se kompletiramo na stazi, seniori i juniori Zvizdići (smijeh).
No, (ovo nikada nemojte dati našoj djeci da pročitaju) Haris i ja se ponekad „iskrademo” od djece, ostavimo ih mojoj mami, a mi se odemo iskijati i samo za svoju dušu.

Pustite instruktore skijanja da rade svoj posao

– Nikada nemojte učiti svoju djecu! Ma koliku ljubav i autoritet imali kod njih, vjerujte da je poštovanje i uvažavanje druge osobe, u ovom slučaju instruktora skijanja, jače. Nekome drugom nikada neće negodovati kao vama. S druge strane, i vi ćete prema vlastitom djetetu odreagovati kako ne biste prema drugom. U jednom momentu ćete „izgubiti kompas” i grditi ga. I tu onda niko nije sretan. Kada sam to okusila, predala sam Monu instruktoru nekoliko dana, a potom je opet preuzela za usavršavanje. Danas je Mona moja ski-drugarica – kaže Lejla.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti