Adnan Ćatić: Ponosni otac: Dobro došla, Nahla

Piše: Redakcija

Godina nije mogla bolje početi za boksera svjetskog glasa i nekadašnjeg svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji Adnana Ćatića (35) poznatijeg kao Felix Sturm. Proslavljeni bokser, a vjerovatno i najsnažniji Hercegovac i Bosanac, ovog januara je drugi put postao otac. Lijepa supruga Jasmina mu je, nakon sina Mahira, podarila i kćerku. Ponosni otac na svom Facebook i Instagram profilu objavio je fotografiju s mezimicom, te na njemačkom i engleskom jeziku napisao:

– Pripadaš mi zauvijek. Dobro došla, Nahla.

Adnan je fotografiju s novim, najmlađim članom porodice objavio 17. januara, te je samo na Facebooku dobio više od 30.000 lajkova i blizu 1.000 čestitki. Također, prvog dana Nove godine objavio je fotografiju s trudnom suprugom Jasminom, te napisao: “Spremni smo za 2015”. Prinova u porodici Ćatić očekivana je s velikim nestrpljenjem, a poput pravog Bosanca, Adnan nikada nije skrivao da želi veliku porodicu, te da sve što radi u svom životu čini samo kako bi osigurao bolju budućnost svojim najdražim.

adnan catic porodica1 (Foto: Facebook)

– Najprije se borim za sebe, svoju porodicu. Dvadeset tri godine sam u boksu, neću da nekad kasnije sebi kažem kako nisam imao koristi od tog velikog napora. Mučio sam, ne samo sebe već i Jasminu, Mahira, oca… Njima nije lako gledati kako se pripremam, mršam, raskidam na treninzima… i da nakon toga svega nemam obezbijeđenu budućnost, bilo bi glupo. To je ono za što se ja borim – sretniji i sigurniji život za moju porodicu – kazao je u jednom od intervjua za naš magazin.

Iako je rođen i odrastao u Njemačkoj, Adnan je poznat po svom velikom patriotizmu, te je nebrojeno puta svoje pobjede iskoristio kako bi skrenuo pažnju na Bosnu i Hercegovinu, te genocid u Srebrenici. Također, svoj ljetni odmor najradije provodi u Blagaju, gdje je napravio porodičnu kuću. Sa suprugom Jasminom u braku je osam godina. Njihov sinčić Mahir ima četiri godine.

Pročitajte još