TripAdvisor: Gili Lankanfushi je najbolji hotel na svijetu

Piše: Redakcija

TripAdvisor, najveći svjetski turistički portal, objavio je dobitnike nagrada za najbolje hotele u svijetu po izboru putnika. U utrci za prestižnu titulu najboljeg hotela u 13. po redu godišnjem izboru u “izlogu” se našlo čak 8.151 hotela. Pobjednici su određeni na temelju prikupljenih ocjena i mišljenja miliona putnika u jednoj godini. Kriteriji za ocjenjivanje bili su izvanredne usluge, kvaliteta i vrijednost.

Gili Lankanfushi, hotel na Maldivima je najbolji na svijetu. On je kombinacija drvenih vila smještenih na malom otoku. Iako izgleda poprilčno “ogoljeno” Gili Lankanfushi nudi sve usluge koje će poželjeti i oni zahtjevniji gosti – privatnog butlera, izbor najpopularnijih azijskih, ali i mediteranskih jela, veliki vanjski bazen, besplatni Wi-Fi, kino na plaži…

[nggallery id=740]

The Langham Chicago je broj 1 u Sjedinjenim Američkim Državama, odlučili su posjetitelji TripAdvisora.

[nggallery id=742]

-TripAdvisor je zajednica miliona putnika koji su nam pomogli istaknuti neke od najboljih hotela na svijetu”, rekla je direktorica marketinga TripAdvisor Barbara Messing. Poručila je da ova lista nominiranih hotela može inspirirati mnoge putnike prilikom odabira destinacija za putovanja u 2015. godini. Na listi su se našli raskošni i luksuzni, ali i za svačiji džep pristupačni B&B hoteli.

Iza hotela Gili Lankanfushi posjetitelji portala smjestili su Nayara Hotel s Costa Rice.

[nggallery id=744]

Treće mjesto pripalo je kambodžanskom Shinta Mani hotelu.

[nggallery id=743]

 

Pročitajte još