Twiggy potpisala veliki beauty ugovor u 65. godini

Piše: Redakcija

Top cura ‘60-ih koja je prošlog septembra proslavila 65. rođendan, bit će ambasador brenda na britanskom tlu, a promovisat će najnoviji proizvod za njegu kose: Majirel High Lift, Shimmering Blonde Service.

– Smatram da je ovaj posao idealan za mene jer je kosa od početka bila moj atribut, detalj koji me je učinio autentičnom i koji je ubrzo postao moj zaštitni znak. Sjećam se kako mi je Daniel Galvin iz OBE-a na samom startu karijere dao nekoliko ključnih savjeta za njegu kose i set prvih farbi i preliva kada sam imala samo 16 godina – izjavila je legenda britanskog i svjetskog modelinga koja je karijeru stopirala krajem ‘60-ih da bi se opet vratila u svijet mode zahvaljujući Stevenu Meiselu, na početku ‘90-ih.

– Stvarno sam prestala da se bavim modelingom u 60-im, da bi me Steven zvao na početku 90-ih da dođem u New York ne bih li uradila nekoliko snimaka za italijanski Vogue. Tada sam imala 40. Ali, vjerovala sam kako dajem primjer drugima da angažuju i starije manekenke za editorijale, kampanje, revije.

Slavna Twiggy ipak je ostala u centru pažnje učestvujući u raznim rijaliti emisijama, ali i promovišući domaće brendove poput Marksa i Spencera, za koji je uradila i kolekciju sa sopstvenim imenom. Nakon toga je uslijedila i saradnja sa Olayom koja je izazvala niz kontrovernih komentara nakon indikacija da su fotografije sa Twiggy pretrpjele previše postprodukcijskog dotjeraivanja.

– Razumijem da je prelijepo za brendove da ga promovišu mlade, svježe i lijepe manekenke, ali tu je ogromna grupa žena koja također traži da je neko predstavlja, odnosno da joj posveti pažnju i upravo zbog toga mi je drago što i dalje radim, i što mi se ovakve prilike ukazuju. ( Izvor. Elle.rs)

https://www.youtube.com/watch?v=KIs47–y3no

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti