Prvi susret Angeline i Jennifer nakon šest godina

Piše: Redakcija

Prvi susret na jednom javnom događaju Angeline Jolie i Jennifer Aniston desio se nakon šest godina jučer na dodjeli Critics Choice Awardsa. Očekivano, fotoaparati su bili upereni u njih dvije. No, organizatori su vodili računa i o najmanjoj sitnici, pa i o tome gdje će koja sjediti, da budu dovoljno udaljene jedna od druge, kako se ne bi izazivala dodatna neugodnost između dviju glumica.

Zadnji put kad su se vidjele prije ove dodjele bilo je 2009. godine na dodjeli nagrada Oscar. Kada je Jennifer izašla na pozorinicu da pročita dobitnika zlatnog kišića, istovremeno su se kamere okrenule prema stolu gdje sjede Angelina Jolie i Brad Pitt. Vjerovatno svjesni šta se dešava, oboje su bili veoma nasmijani, i djelovali su kao da s pažnjom i veseljem slušaju sve ono o čemu govori Aniston.

U četvrtak se analiziralo čak i to u čemu koja glumica došla na crveni tepih. Dok je Angelina odabrala glamuroznu, ali jednostavnu kreaciju boje šampanjca, Jennifer Aniston je u crvenom odijelu istaknula svoj dekolte koji je ukrasila perlicama i zlatnim lančićem.  Angelina je na dodjelu došla bez Brada Pitta, dok je Jennifer došla sa zaručnikom Justonom Therouxom. zanimljivo ni jedna ni druga nisu osvojile nagradu tu noć.

Zanimljivo je i to da su obje glumice izostavljene iz nedavno završene nominacije za nagradu oscar. Iako je bila nominirana za najbolju glumicu na Zlatnim globusima i dodjeli SAG nagrada, Jennifer Aniston izostavljena je na Oscarima. Mnogi smatraju da joj je mjesto uzela Marion Cotillard.

Da joj bude lakše, isti problem s Akademijom ima i Angelina Jolie. Iako je Jolie režirala hit film “Unbroken”, nije nominirana u kategoriji najboljeg redatelja, niti je film nominiran u kategoriji najboljeg filma.

[nggallery id=717]

 

Pročitajte još