Žena tajkuna odbila ček za razvod od 975 miliona dolara

Piše: Redakcija

Jedna od top tema u američkim medijima ovih dana je razvod Sue Ann Arnall i naftnog magnata Harolda Hamma. Ona je u brakorazvodnoj parnici odbila njegov ček od 975 milona dolara, jer smatra da za sve godine braka, a bilo ih je 26, treba dobiti mnogo više suprugovog novca.

A,  Harold Hamm ga ima, i previše. On je naime, izvršni direktor naftne kompanije Continental Resources koju je osnovao sa 22 godine, a koja danas vrijedi milijarde dolara. Arnall, ekonomistica i advokatica sa visokom pozicijom u kompaniji, kaže da želi više.

Ona u tužbi koju je pokrenula navodi da je ovo bogatstvo zajedničko, i da je ona itekako zaslužna što se njen muž ovoliko obogatio. Harold i Arnall imaju dvoje djece, i ovako se po sudovima mogu tjerati jer nisu potpisali predbračni ugovor.

[nggallery id=713]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti