Deset zvijezda koje su zbog slave promijenile svoja imena

Piše: Redakcija

 

Mnoge zvijezde su zbog posla kojim se bave mijenjala svoja prava imena i prezimena. Njihov spisak je dug, a mi smo izabrali samo deset njih koji su se odlučili na ovakav korak.
1. Demi Moore rođena kao Demetria Gene Guynes, uzela je prezime Moore nakon što se prvi put udala za Freddyja Moorea 1984. godine. Prezime je zadržala i nakon razvoda. Zanimljivo je da je i njena kćerka Tallulah promijenila ime, što je otkrio glumac Bruce Willis gostujući u showu Davida Lettermana. Bivši suprug Demi Morre je kazao da je Tallulah odlučila uzeti ime Lula.
2. Pjevačica Katy Perry je rođena kao Kathryn Hudson. Prvi album koji je izdala bio je album kršćanskih gospel pjesama, i na njemu je još uvijek koristila svoje pravo ime. Kako je njena slava postajala veća, tako je i ona posumnjala kako će vremenom njeni fanovi vjerovatno kratiti njeno ime i zvati je Kate Hudson, kako se zove i proslavljena glumica, i čije ime je već poznato u Hollywoodu. Izabrala je prezime Perry, prezime svoje majke.[nggallery id=694]
3. Kada je Natalie Portman rođena u Jerusalemu, od oca Izraelca i majke Amerikanke, zvala se Natalie Herschlag. Već nakon prve uloge u filmu “Leon: The Professor”, zabrinula se kako će njena slava narušiti privatnost njene porodice, pa je odlučila mijenjati prezime u Portman, djevojačko prezime bake po ocu.
4. Oskarom nagrađena komičarka Whoopi Goldberg je rođena kao Caryn Elaine Johnson.

 

 

5. Pravo ime glumice Jodie Foster je Alicia Christian Foster. Partnerica njene majke se zvala Josephina Dominguez, te su od njenog imena i prezimena uzeta slova Jo i D, i tako je Alicia dobila ime.

 

 

6. Meg Ryan je rođena kao Margaret Mary Emily Anne Hyra. Svoje scensko ime je uzela od bake s majčine strane. U kući su je zvali po nadimku Peggy, pa je glumica odlučila uzeti M od vlastitog imena Margaret i spojiti ga sa Peggy.

7. Pjevač Freddie Mercury se zapravo zvao Farouk Bulsara, a ovo ime je dobio po imenu njegovog rodnog grada Bulsar u indijskoj državi Gujarat. Freddie je odrastao u Mumbaiu. Za muziku se zainteresirao još u djetinjstvu, a ime Freddie je uzeo zato što mu je ono bilo više u rokerskom stilu. A kad je formiran i bend “Queen” 1970.godine, odlučio je promijeniti i svoje prezime.
8. Cary Grant nije smatrao da je njegovo pravo ime Archibald Alexander Leach, moderno za Hollywood, a identično se zvao i lik Johna Cleesea u filmu “A Fish Called Wanda”, pa ga je promijenio.

 

9. Pjevač Elton John je rođen kao Reginald Kenneth Dwight. Odlučio je promijeniti ime i prezime u kraće isključivo zbog showbusinessa. Elton John je nastalo spajanjem imena Elton Dean i Long John Baldry, što su zapravo imena dvojice saksofonista kojima se Elton divio.
10. Glumac Jamie Foxx pravog je imena Eric Marlon Bishop. Izabrao je neutralno ime Jamie jer je smatrao kako su imena koja zvuče kao ženska češća na stand up nastupima, kojima se tada bavio. Prezime Foxx je izabrao iz poštovanja prema komičaru Reddu Foxxu, kojem se divio.

 

 

Pročitajte još