Seks u braku: gdje griješite?

Piše: Redakcija

Stručnjaci su složni – ključ sretna braka krije se u zdravom, uzbudljivom i redovnom seksualnom životu. Nažalost, upravo seks u mnogim vezama prvi stradava pod utjecajem svakodnevnih problema. Mnogi parovi čine gotovo identične pogreške u seksu u braku.

Lijenost i pasivnost

Kada se muškarci i žene žale na svoju drugu polovicu, obično pritužbe idu na račun pasivnosti. Nemojte samo ležati i čekati da druga strana sve napravi. Za tango je, kao što znate, potrebno dvoje. Svako voli aktivnog ljubavnika. Svojim umijećem i aktivnošću pridonesite nezaboravnom seksu.

Uvijek isto

Rutina je dobra samo u smislu redovnog seksa. Međutim, kada je riječ o seksualnoj izvedbi, bježite od rutine. Rutinski je seks dosadan i predvidiv. Kako biste uvijek vatricu držali na pravoj temperaturi, pribjegavajte novostima i mašti.

Poređenje s bivšima

Nemojte dovoditi probleme u brak. Drugim riječima, nemojte spominjati ni dobra, ali ni loša iskustva u seksu s prijašnjim ljubavnicima. Usredotočite se na aktuelnog ljubavnika i uživajte u njemu. Svaka je osoba jedinstvena i nema sumnje da i uz ovog ljubavnika možete uživati, ali i naučiti neke nove stvari.

Samo šutite

Problem je to što žene u braku uglavnom ne govore ono što žele u seksu, a bez toga muškarac ne može znati što zapravo želite. Recite jasno što želite u seksu, a što ne. Seks je oblik komunikacije, i to one dvosmjerne. Obje strane bi trebale uživati pa je dobro da znaju reći ono što žele, ali i ono što ne žele. Možda će vam na početku to biti malo neugodno, ali s vremenom će postati lakše. Nagrada? Više ćete uživati – i vi, ali i on.

Neprivlačan veš

Nakon nekog vremena parovi se prestanu zavoditi i u krevet odlaze u velikim i udobnim pidžamama. Više se ne promatraju kao seksipilne osobe… Vratite strast u vezu i uz pomoć donjeg rublja. Nabacite na sebe nešto seksi i seksualna dinamika odmah će se promijeniti.

Nema više zavođenja

Mnogi parovi priznaju da je iz njihova braka zavođenje potpuno iščezlo i to pati i žene i muškarce. Sjećate se kako ste se zavodili na početku veze? Nema razloga da to ne nastavite i dalje. Budući da ste sad već zajedno, stvari mogu biti začinjenije. Naprimjer, prije nego što dođete kući, započnite igru seksi porukama preko e-maila ili mobitela. Također ga možete podsjetiti ako ste se dogovorili za sastanak i u par riječi objasniti što ga čeka.

 

Izvor: tportal.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti