Godišnji horoskop za 2015. godinu: Zvijezde nude odgovore za sva pitanja

Piše: Redakcija

Ovan

Porodica: Horoskop za 2015. predviđa vam privremenu odvojenost od partnera, pa će biti potrebno više pažnje kako se porodični odnosi ne bi narušili. Ovo je ujedno prilika za jačanje odnose za vrijeme razdvojenosti, samo ako su svi spremni ulagati trud u taj odnos. Moguća je smrt člana porodice što će porodicu dodatno zbližiti. Bračni život Ovnova tokom cijele godine će biti u sjeni mnoštva problema koji će se javljati u svim ostalim segmentima života i remetiti vaš mir.
Zdravlje: Tokom 2015. godine tegoba sa zdravljem mogli bi imati sve do oktobra. Najveća je opasnost od problema sa zglobovima, depresijom i potištenošću.
Ljubav: Ovnovi u vezama i braku morat će u 2015. ulagati mnogo truda i vremena kako bi odnos ostao kvalitetan. Nesuglasice i razmirice će biti nešto češće nego do sada. Slobodni Ovnovi vjerovatno neće u 2015. uspjeti pronaći kvalitetnog partnera s kojim bi osnovali porodicu. Pokušajte obuzdati svoje seksualne nagone, iako su Ovnovi poznati po dominantnosti u vezama.
Posao: Ovnovi, inače poznati kao radišan horoskopski znak, morat će u 2015. godini biti vrlo mudri i oprezni na poslovnom planu. Oni na niže pozicioniranim poslovima ne bi u 2015. trebali očekivati ni tražiti promjenu radnog mjesta. Oni na višim pozicijama trebali bi tokom cijele godine biti vrlo oprezni s ulaganjima i pokušati izbjeći sva veća ulaganja. Krajem godine Ovnove bi mogla iznenaditi naslijeđena imovina za koju nisu znali.

Bik

Porodica: Porodični život u 2015. mogao bi biti privremeno u haosu, no vrlo brzo će kaos proći i to bez ozbiljnijih posljedica. Kratkotrajno će se javiti neslaganja u mišljenjima, ozbiljne rasprave i nezgodni razgovori sa ostatkom porodice, osobito sa starijim dijelom rodbine. Oni vam žele dobro, no neće to znati pravilno iskomunicirati. Postoji opasnost od spontanog pobačaja ili odluke da se pobaci iz pogrešnog razloga. Pokušajte izbjeći loše odluke jer će vas pratiti tokom cijele godine.
Zdravlje: Janur, maj, juni, septembar i oktobar mjeseci su u kojima morate posebnu pažnju posvetiti zdravlju. Mogući su problemi s genitalijama, a prijeti vam opasnost od ozljede leđa, bedara, lica i abdomena. Protiv ovih opasnosti borite se zdravom prehranom i redovnom tjelovježbom.
Ljubav: Oni koji su u ozbiljnoj vezi mogli bi se suočiti sa velikim izazovima koji će vezu staviti na kušnju. Sjedite se da je jedini razlog nesuglasica neodgovarajuća komunikacija. Mogućnost kraha ljubavnih veza u 2015. vrlo je malena, no svađe će biti nešto češće nego što ste to do sada naviknuli. Slobodni bi mogli započeti ljubavnu vezu sa osobom iz inozemstva, no malene su šanse da će veza uspjeti.
Posao:  Iako se partner ne slaže sa svim poslovnim potezima koje ćete povući u 2015. bit će neprestano uz vas. Novi poslovi i ugovori koji će se pojaviti u 2015. mogli bi vam donijeti popularnost, ali i novčanu sigurnost. Ako želite ostati u stabilnoj finansijskoj situaciji ne ulažite u dionice niti bilo kakve poslove temeljene na procjenama.

Blizanci

Porodica: Blizanci će u 2015. imati vrlo skladan porodični život. Kvalitetno ćete provoditi vrijeme s porodicom i odlično se slagati sa rodbinom. 2015. godina će biti vrlo ugodno i skladno putovanje za vašu porodicu. Uživajte u porodičnim druženjima i potrudite se da ih bude što više.
Zdravlje: Probleme sa zdravljem koji su se pojavili tokom 2014. godine u narednoj godini ćete uspješno riješiti. Maleni problemi mogli bi se javiti sa želucem i probavom, no uspješno ćete ih ukloniti urednom i zdravom prehranom.
Ljubav: Na ljubavnom planu moglo bi biti malih poteškoća u januaru, maju i augustu, no uz kvalitetnu komunikaciju svi će se problemi riješiti. Oni u vezi počet će razmišljati o braku, a neki odmah krenuti i u realizaciju planova o osnivanju obitelji.
Posao: Postoji mogućnost da ćete u 2015. godini promijeniti posao i bit ćete zadovoljno novonastalom promjenom. Financijsko stanje će biti zadovoljavajuće, samo pokušajte kontrolirati svoje potrošačke sklonosti. Ako budete trošili manje, morat ćete i raditi manje, pa će više vremena biti na raspolaganju za druženje s porodicom.

Rak

Porodica: Rakovi u 2015. mogu očekivati stabilan i miran porodični život. Tokom godine osjetit će i dodatno poboljšanje porodičnih odnosa. Odnos s rodbinom, posebno onom koja živi u blizini, popravit će se.
Zdravlje: Psihička napetost i razne fobije mogli bi vas mučiti tokom prve polovice godine. Redovni odlasci na jogu mogli bi povratiti duševni mir i sklad i učiniti život jednostavnijim. Mogući su i problemi sa želucem i kamencima, stoga savjetujemo redovite kontrole kod ljekara.
Ljubav: Rakovi u ozbiljnim vezama i braku trebali bi se više posvetiti međusobnom odnosu koji se vrlo često zbog ostalih usputnih problema zanemaruje. Ne dozvolite da problemi na poslu utječu na kvalitetu našeg odnosa sa partnerom. Oni slobodni ne bi trebali očekivati mnogo od novih veza započetih u 2015. jer bi mogli biti prevareni i povrijeđeni.
Posao: U januaru, maju, junu i augustu na poslu ćete se susretati sa nedostatkom vremena, nećete uspjeti sve stizati, a nadređeni će stvarati dodatni pritisak. Obratite pažnju na „šuškanja“ oko vas jer je moguće da vam neko pokušava nešto podmetnuti na poslu. Kako će se dobit kompanije smanjivati i vaša dobra volja će nestajati. Saradnicima ne vjerujte ništa na riječ dok sami sve ne provjerite. Pokušajte smanjiti troškove.

Lav

Porodica: Porodični  život za Lavove neće baš blistati u 2015. godini. Sitne svađe, nesporazumi i poprilično loši odnosi sa bližnjima narušit će porodični sklad. Kako bi pokušali popraviti situaciju pokušajte izbjeći situacije u kojima izgovarate stvari koje i mislite i ne mislite, a kasnije će vam biti krivo. Izbacite psovke i iritantne poštapalice za dobrobit porodice.
Zdravlje: Postoji opasnost od zdravstvenih problema u 2015. godini. Posvetite više pažnje zdravlju usne šupljine i želuca. Izbjegavajte sve oblike duhana. Postoji opasnost i od mentalnih problema, stoga 2015. nije idealna godina na vaše zdravlje.
Ljubav:  Lavovi u ozbiljnim vezama bi mogli doživjeti razočaranje i moguć je i prekid veze. Pokušajte ostati staloženi i ljubavne probleme pokušajte riješiti tek u drugoj polovici 2015. godine. Budite otvoreniji i imajte više razumijevanja za druge kako bi odnosi s ljudima bili bolji.
Posao: U januaru, maju i augustu budite oprezni. Postoji velika mogućnost za napredovanje, no potrebno je održati dobre odnose s kolegama u uredu. Pritom se prvenstveno misli na ženske članove. Posla će biti mnogo i bit će vam potrebna jako dobra organizacija vremena kako bi sve stizali na vrijeme. Gužva će se primiriti tek u drugoj polovici godine. Budite vrlo oprezni jer postoji opasnost od urota protiv vas. Ne ulažite u rizične poslove, već igrajte na sigurno.

Djevica

Porodica: U 2015. godini Djevice će imati vrlo dobre odnose s ljudima, posebno s porodicom. Budite dobri prema bližnjima, ne dozvolite da ih vaša pedantnost i inzistiranje na perfekcionizmu nesvjesno povrijedi. Odnos s porodicom će biti blizak, samo se potrudite da im posvetite dovoljno vremena.
Zdravlje: Na zdravstvenom planu bi mogli imati povremenih problema sa glavoboljama i nesanicom. Obje teškoće će vjerovatno biti kratkotrajne i povezane sa prevelikom količinom stresa. Ostatak godine će proteći bez većih teškoća. Kako bi izbjegli probleme sa jetrom i gušteračom odmah počnite brinuti o svome zdravlju. Smanjite unos alkohola, previše začinjene i premasne hrane.
Ljubav: Ljubavni život bi će pomalo haotičan. Bit će uspona i padova tokom 2015., ali i kasnije. Drugom polovicom 2015. stanje će se blago pogoršati. Potrudite se da budete manje zahtjevni o odnosima i oprezniji prilikom iznošenja kritike. Previše očekivanja dovest će vas do potištenosti i poricanja. Kontrolirajte svoje emocije kako bi mogli biti sretni.
Posao: Na poslovnom planu možete očekivati napredak u prvoj polovici 2015. godine. Nakon toga bi se mogli javiti manji problemi koji će uspješno biti uklonjeni. Ne očekujte da će vas naklonost starijih kolega na poslu spasiti od odrađivanja vašeg dijela posla. Odredite svoje poslovne ciljeve i pokušajte učiniti sve kako bi ih ostvarili, sa što manje gubljenja vremena na usputne, potpuno beskorisne, sitnice.

Vaga

Porodica: Vage su poznate po tome da povremeno gube ravnotežu i postaju sebični. Upravo tada im je potrebna potpuna podrška najbližih. U 2015. godini Vage mogu biti vrlo zadovoljni obiteljskim životom. Iako će biti i uspona i padova, na kraju godine ćete biti sretni u krugu svoje porodice. Djeca bi mogla imati problema prilikom obrazovanja, no sve će se vrlo brzo riješiti.
Zdravlje: U 2015. godini Vage mogu očekivati da će se njihovi problemi sa cirkulacijom nastaviti, kod nekih možda i pogoršati. Mogli bi imati problema sa spavanjem i bolove u kostima kojima se duže vremena neće moći pronaći uzrok.
Ljubav: Vage koje su u braku uživat će u skladnom odnosu prepunom razumijevanja. 2015. je vaša godina. Vage koje su u vezi u prvoj polovici godine će uživati u romantičnom odnosu koji bi se mogao pokvariti drugom polovicom godine. Tada je vrijeme da odlučite da li je to veza za koju se želite boriti ili veza koja vam oduzima previše energije i nije ono što vama treba.
Posao: Na poslovnom planu Vage mogu biti zadovoljne razvojem događaja u 2015. godini. Bit ćete zadovoljni finansijama. No, Vage vole mnogo trošiti i živjeti vrlo raskošno što nije najmudrija odluka u ovim kriznim vremenima. Prilikom uplate većeg iznosa novca budite vrlo oprezni.

Škorpija

Porodica: Prva polovica 2015. godine biti će u pozitivno porodičnom okruženju. U drugoj polovici godine možete očekivati manje sukobe sa rođacima, no ništa dovoljno veliko da bi vas trebalo brinuti. U ovoj godini očekujte mnogo pozitivnih događanja u vašoj porodici i potpuni sklad. Povremene nesuglasice su dio svake porodičn idile i ne zamarajte se previše njima.
Zdravlje: U 2015. godini nećete imati ozbiljnijih zdravstvenih problema, tek povremene prehlade i viroze. Nezdrava prehrana mogla bi povremeno uzrokovati probleme sa želucem. Pokušajte porodične aktivnosti preseliti u prirodu i baviti se sportom, što će biti dobro za zdravlje cijele porodice.
Ljubav: U ljubavi je najbolje da se brinete samo za svoj život i svoju sreću. Uplitanje u tuđe živote sa dobrom namjerom moglo narušiti i vaš dobar odnos s partnerom. Pronađite dovoljno vremena za intimnost. Slobodne Škorpije bi trebale biti oprezne u svježim vezama kako bi izbjegli prekid iz kojeg izlaze slomljenog srca.
Posao: U poslu ćete možda i previše odgađati neke stvari. Iako će finansijska situacija biti dobra, ne bi se trebali previše opustiti i prepustiti sve slučaju. Izbjegavajte sve riskantne poslove koji donose visoku zaradu jer bi mogli izgubiti veću količinu novca. U drugoj polovici godine moglo bi biti povremenih problema na poslovnom planu, no vrlo brzo će nestati.

Strijelac

Porodica: Dobri porodični odnosi kod Strijelaca u 2015. godini bi mogli biti narušeni, a u drugoj polovici godine mogli bi se i dodatno pogoršati. Atmosfera u kući će biti poprilično napeta jer će svi članovi biti povučeni zbog svojih problema. Pokušajte to promijeniti razgovorom i čestim zajedničkim druženjima uz društvenu igru umjesto gledanja u ekran.
Zdravlje: Strijelci bi u 2015. godini mogli imati problema s očima i osjećati bolove u nogama (najčešće bedrima). Konstantan loš predosjećaj neće vam dozvoljavati da se opustite i uživate. Provjerite nokte, velika je opasnost od razvoja gljivičnih infekcija. Depresivne trenutke pokušajte pobijediti odlaskom u prirodu.
Ljubav: Slobodni Strijelci mogli bi u 2015. godini započeti ljubavnu vezu s osobom iz druge države. Ukoliko uložite dovoljno truda veza bi mogla postati vrlo ozbiljna. Ljubavni život Strijelaca u vezi ili braku će biti vrlo dobar. Ukoliko pokažete dovoljno razumijevanja za partnera vratit će vam se dvostruko. Strijelci će u 2015. biti vrlo romantični.
Posao: Na poslovnom planu budite vrlo oprezni. 2015. je vrlo nepovoljna poslovna godina za Strijelce. Na poslu ćete biti okruženi urotama, lažima i klevetama. Gubitak posla je moguć u 2015. Ne budite impulsivni, o svakom poslovnom koraku dobro promislite. Finansije vas neće maziti u 2015. Čak i uplata novca na koju ste računali mogla bi biti odgođena.

Jarac

Porodica: Porodični život u 2015. Jarcima će biti odličan. Mnogo vremena provodit ćete s porodicom i svaki slobodan trenutak pokušavati iskoristiti što je to bolje moguće. Porodični izleti, zajedničke zabavne večeri i porodični vikendi biti će nešto što će vas silno uveseljavati.
Zdravlje: Zdravstveno stanje u 2015. neće biti pretjerano zabrinjavajuće, no povremeno bi mogli osjećati slabost, nesanice i kroz duži period bi vas mogao pratiti osjećaj nemoći. Protiv ovih simptoma se borite sa dovoljno sna, smanjite stres i hranite se zdravo. Problemi sa zdravljem koji bi se mogli javiti krajem godine vezani su uz tegobe sa uhom, želucem i osipom. Reagirajte na vrijeme, savjetujte se sa vašim ljekarom kako bi izbjegli potrebu za hospitalizacijom.
Ljubav: Odnos sa partnerom/ partnericom u 2015. godini će biti vrlo dobar. Ne brinite previše kada se pojave sitne trzavice, bit će tu samo kratkotrajno. Razmišljajte pozitivno, krug prijatelja će se bitno proširiti, a ljubavni život tokom cijele godine biti u najboljem redu.
Posao: Kao i u ostalim aspektima i život iz profesionalne i poslovne perspektive će izgledati vrlo dobro. Moguća su nova poslovna dostignuća, napredovanje i povišica. Od starijih saradnika s kojima surađujete dobit ćete priznanje za uspješnost. Finansijska situacija će biti vrlo dobra, ali nemojte se previše opustiti, razmišljajte razumno i ne vjerujte previše nepoznatim ljudima i sporazumima.

Vodolija

Porodica: Vodolije su poznate po tome da ne vole gužve, pa im nesuglasice u porodici i puna kuća stvaraju nervozu. Pokušajte biti obzirniji prema članovima porodice jer se sve može riješiti mirnim razgovorom. Kada se malene nesuglasice u porodici smire, sve će se vratiti u normalu, a vi ponovno imati svoj unutarnji mir. Budite oprezni sa dalekim rođacima i prijateljima koji bi iz ljubomore mogli vam pokušati učiniti nešto nažao.
Zdravlje: Zdravlje bi vam moglo stvarati probleme u 2015. godini. Hronične bolesti koje vas muče duže vrijeme mogle bi postati još izraženije. Moguće su akutni problemi, te mentalne i fizičke teškoće. U 2015. savjetujemo redovne odlaske ljekaru kako bi se zdravstveni problemi na vrijeme uočili i što bezbolnije riješili.
Ljubav: Vodolije koje su u ozbiljnim vezama i braku imat će povremenih trzavica u odnosu, no ništa zabrinjavajuće. Oni koji su slobodni mogli bi se neugodno iznenaditi osobom s kojom započnu vezu. Ne zanemarujte upozorenja okoline samo zbog malo tjelesnog užitka. Poslušajte prijatelje.
Posao: Na poslovnom planu u 2015. će sve biti u najboljem redu. Odnosi s kolegama na poslu će se bitno poboljšati. No, bez obzira što ćete nizati poslovne uspjehe to neće pozitivno utjecati na vaše finansije. Ukoliko ste nekome posudili novac pokušajte doći do njega već početkom godine. Kako će vrijeme teći, sve su veće šanse da taj novac više nećete vidjeti. Pokušajte ne miješati posao i prijateljstvo jer to obično ne završi dobro.

Ribe

Porodica: Vlastiti česti izljevi bijesa mogli bi narušiti porodični sklad i izazvati brojne nesuglasice sa ukućanima. Ukoliko ne promijenite stav propustit ćete mnogo prekrasnih trenutaka u toplini vlastitog doma. Porodica vam je spremna pomoći i biti podrška, samo je potrebno dati im do znanja da trebate pomoć. Ribe će rado filozofirati u 2015. , a neki će se previše zadovoljavati materijalizmom, što će ugroziti sreću u porodici.
Zdravlje: U 2015. posvetite posebnu pažnju svom zdravlju. Problemi sa želucem mogli bi postajati sve gori kroz godinu. Isprva će se pojavljivati povremene blage žgaravice, no na kraju ćete vjerovatno morati posjetiti gastroenterologa. Neke Ribe imat će i općenitih problema sa zdravljem, kao što su neprestan umor i nemoć. Pokušajte zdravom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnošću ojačati imunitet kako bi se osjećali bolje.
Ljubav: U ljubavnim odnosima budite vrlo oprezni u 2015. godini. Nove veze uzimajte sa velikom dozom rezerve jer postoji velika opasnost od prevare. Ribe koje su u braku mogli bi imati česte svađe sa partnerom, najčešće bez dobrih argumenata uzrokovane isključivo prevelikom količinom stresa.
Posao: Iako ćete očekivati pohvale i priznanja na poslu, oni će izostati. To će vas frustrirati te će mnogo Riba u 2015. upravo iz tog razloga promijeniti posao. Većina očekivanih prihoda u 2015. bit će manja od planiranih, stoga se u ovoj godini pokušajte usredotočiti na štednju. Očekuje vas mnogo troškova, stoga dobro razmislite prije svakog nesigurnog ulaganja ili kupovine.

Pročitajte još