Slavna glumica otkrila: Brat se predozirao heroinom, a tata i ja smo zajedno uzimali kokain

Piše: Redakcija

Jamie Lee Curtis, jedna od najvećih glumačkih imena 80-ih, progovorila je o svojoj borbi s ovisnostima i odnosu s pokojnim ocem Tonyjem Curtisom. Glumica je u intervjuu za Variety otkrila kako se otrijeznila, ali i kako je provela godine kada je bila ovisna o drogama.

Tony je također bio glumac, a najpoznatiji je po ulozi u filmu ‘Neki to vole vruće’ iz 1959. gdje je glumio uz Marylin Monroe. Preminuo je 2010. godine od srčanog zastoja u 85. godini života.

– Znala sam da tata ima problema jer sam ih i ja imala i dijelili smo zajedno drogu. Bio je to period kada sam bila njegovo jedino dijete koje je razgovaralo s njim. Imala sam šestero braće, sada ih imam pet. Moj brat Nicholas umro je od predoziranja heroinom kada je imao 21 godinu. Ali dijelila sam drogu s ocem. Uzela sam kokain i to je bio jedini put da sam to učinila, i to sam učinila s njim. On se otrijeznio na jedno kratko vrijeme i bio je vrlo aktivan u oporavku, oko tri godine. No to nije potrajalo dugo – otkrila je 60-godišnja zvijezda.

View this post on Instagram

Jamie Lee Curtis para a edição especial da revista Variety sobre recuperações: “Eu era viciada em drogas e alcoólatra. Nunca usei enquanto trabalhava. Nunca usei drogas antes das 17h. Nunca tomei remédios para dores às 10h da manhã. Era tipo fim de tarde e início da noite – gosto de me referir a isso como a sensação de banho quente de um ópio. É como você se sente naturalmente quando seu corpo está frio, e você entra em um banho quente e mergulha nele. Esse era o sentimento para mim, o que um opiáceo me dava, e eu persegui esse sentimento por um longo tempo.” Sobre o vício de seu pai, ela confessou: “Eu sabia que meu pai tinha um problema porque eu tinha um problema e nós compartilhávamos drogas. Houve um período em que eu era a única filha que estava conversando com ele. Eu tive seis irmãos. Agora eu tenho cinco. Meu irmão, Nicholas, morreu de overdose de heroína aos 21 anos de idade. Mas compartilhei drogas com meu pai. Uma vez usamos cocaína juntos. Ele acabou ficando sóbrio por um curto período de tempo e ficou muito ativo na recuperação por cerca de três anos. Não durou tanto tempo. Mas ele encontrou recuperação por um minuto.” (Fonte: @variety)

A post shared by Enchanted News (@enchantednews) on

Opijate je prvi put počela uzimati 1989., nakon manje plastične operacije za, kako kaže, njene “prirodno natekle oči”. Idućih deset godina uzimala je tablete protiv boli kada je god stigla. Priznala je da je krala tablete od porodice i prijatelja, uključujući od sestre Kelly koja je prva saznala za njenu ovisnost 1998. godine.

Mužu, redatelju Christopheru Guestu, sve je priznala iduće godine, a to što je trijezna već 20 godina smatra svojim najvećim poduhvatom.

– Prekidam krug koji je praktički uništio živote generacija moje porodice. Trijeznost je moj najveći poduhvat. Veći od mog supruga, veći od naše dvoje djece i bilo kojeg projekta, uspjeha, neuspjeha. Svega – rekla je Curtis.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti