Majci sam zahvalan što sam sa svojom Zdenkom proveo sretan život

Piše: Redakcija

Jako sam napet zbog Nenine operacije. Naročito zbog toga što je riječ o kralježnici, pa se nadam da će sve biti u redu, rekao je trener Miroslav Ćiro Blažević (79) novinarima 24 sata prije nego što mu je supruga otišla na još jednu operaciju.

On je na Novu godinu suprugu Zdenku Blažević dopratio u zagrebačku KB Dubrava, gdje su joj dogovorili hirurški zahvat. Zabrinut je, ali Ćiru tješi što je suprugu povjerio stručnim rukama neurokirurga Damira Tomca.

– I sam sam prošao razne operacije. Spretnost i vještinu doktora Tomca osjetio sam na sebi, pa vjerujem da će i ovoga puta sve biti u najboljem redu – kaže Ćiro.

Dodao je da je puno teži i zahtjevniji bolesnik od supruge.

– Ona iza sebe ima više od 30 operacija. Neke su bile jako teške i zahtjevne kao ona nakon saobraćajne nesreće iz koje se jedva živa izvukla. Zapalio se automobil i dobila je opekline trećeg stupnja – prisjetio se Ćiro.

Trener je Zdenku upoznao u Rijeci prije 52 godine. Živjeli su u unajmljenim sobama na istom spratu zgrade, a Ćiro ju je ponekad Vespom znao voziti u školu. Zdenka je bila maturantica, a on je tada imao 27 godina.

– Prije Zdenke imao sam veliku ljubav u Sarajevu, ali nije bila na dobru glasu. Otac je htio razgovarati s njom i reći joj da moramo prekinuti, a ja mu nisam dao jer nisam htio da mi se petlja u život. No onda je došla majka. Ona je na mene imala takav utjecaj da je mogla čak i moju ljubav ‘ugušiti’. Sarajka joj nije odgovarala, a Zdenka jest – rekao je Blažević. Dodao je da danas zahvaljuje majci jer je sa Zdenkom proveo sretan život.

– Ne bih izdržao više od 50 godina da nam nije lijepo – govori Ćiro, koji je u najtežim trenucima uvijek uz suprugu. Zajedno su dočekali i Novu godinu.

Nakon operacije Zdenka se oporavlja, a u bolnici će biti sedam dana nakon čega odlazi na rehabilitaciju.

Izvor 24 sata

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti