Plemićke titule dobili Kristin Scott Thomas, Joan Collins, John Hurt

Piše: Redakcija

Počasnu titulu “dame” dobila je i modna kreatorica Mary Quant (80), koja je u modu uvela revolucionarnu mini suknju i vruće hlačice, te glumica Emily Watson, najpoznatija po ulozi u filmu Larsa Von Triera “Lomeći valove”.

– Najprije sam pomislila da s eneko šali. No, istina je i oduševljena sam, iznenađena i plašim se da ću se u jednom trenutku probuditi – rekla je za “Times” Scott Thomas, koju su, među ostalima, proslavile uloge u filmovima “Engleski pacijent” i “Četiri vjenčanja i sprovod”.

Collins (81), je titulu “dame” dobila za dobrotvorni rad, a novinarima je rekla da velika čast koja joj je ukazana poziva na “skromnost” te da osjeća istinsku zahvalnost prema kraljici i domovini.Titula viteza u Ujedinjenom Kraljevstvu dodjeljuje se iznimnim osobama kao priznanje za službu ili za životno djelo. Muškarci koji prime viteštvo (knighthood) oslovljavaju se sa “sir”, a žene dobijaju počasni naziv dame.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti