Hiljade građana Hrvatske dalo podršku žrtvama zlostavljanja: Jedna od organizatorica skupa je i Jelena Veljača

Piše: Redakcija

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hiljade građana Hrvatske jutros se okupilo u Zagrebu da bi dali podršku žrtvama seksualnog nasilja te podiglo svijet o važnosti zaštite žrtava svih oblika nasilja. Puštanje na slobodu osumnjičenika za silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice koje je trajalo punu godinu ukazuje na to da je nasilje još uvijek veliki problem u Hrvatskoj, pišu hrvatski mediji.

View this post on Instagram

Pravda za djevojčice 19/10♀️ #pravdazadjevojčice

A post shared by Iva (@ziskovic) on

Organizatori protesta su Platforma za reproduktivna prava, Inicijativa #spasime, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Fondacija “Solidarna” koji od nadležnih institucija traže hitno djelovanje zbog zaštite žrtve i kažnjavanja počinitelja. Na skupu su se pojavila mnoga poznata lica, a jedna od organizatorica je i Jelena Veljača koja je bila u prvim redovima danas, a koja je početkom godine pokrenula inicijativu #SPASIME protiv porodičnog i svakog drugog nasilja.

Osim u Zagrebu, protestiralo se i u Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku, Varaždinu, Bjelovaru, Šibeniku.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti