Igor optužio Milana da laže, Severina objavila fotografiju direktorice škole i iznijela nove detalje

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bw6fB_qhsZ4/

Severina Kojić prije nekoliko dana je na konferencije za medije optužila školu za zlostavljanje njenog sina Aleksandra, jer ga nakon nastave učiteljice nisu htjele predati njenom suprugu Igoru. Ubrzo nakon toga, oglasio se i Milan Popović, Severinin bivši partner i dječakov otac, te hrvatskim medijima rekao da je majka sve isprovocirala i da je ovo zloubotreba njihovog djeteta zbog njene samopromocije.

https://www.instagram.com/p/B1ooJFIhFss/

Međutim, jučer se medijima javio i Igor Kojić.

– Iako nemam naviku javno istupati, imam odgovornost prema svojoj porodici javno reagirati na situaciju u koju smo od jučer uključeni. Milan Popović priča neistine, naime ja sam došao po Aleksandra u petak, 11.10., u školu, što radim kada je god majka spriječena i to smatram sasvim normalnim stvarima u porodičnom životu. Nažalost, s gospodinom Popovićem nema dogovora, jer dogovor je samo ono što on predloži, što dokazuje količina i broj postupaka koje je pokrenuo protiv moje porodice.

Milan Popović je opet slagao i rekao da je škola zvala policiju, što je neistina, policiju sam nazvao ja kada sam vidio da su učiteljice zaključale Aleksandra u učionici, u kojoj je boravio sam duže od dva sata s dvije učiteljice, koje su maltretirale dijete – stoji u Igorovom saopćenju.

Da se bura ne stišava, potvrdila je i Severina novom objavom na Instagramu, odnosno fotografijom direktorice škole koju pohađa maleni Aleksandra.

https://www.instagram.com/p/B3ysax2BibG/

– Dobar dan, ovo je direktorica osnovne škole “Matija Gubec”. Protiv nje i škole dignute su brojne tužbe. Ona je lično odgovorna jer po uputi oca nije dozvolila mom djetetu da ode iz škole sa svojim očuhom, te su ga učiteljice Marina i Petra vukle za ramena, za ruku, potezale za stomak i prijetile mu ako ustane sa stolice da će dobit i batine. Inače, za ovu školu sam se nažalost prošle godine na sudu izborila da mogu samostalno upisati dijete u školu (jer se otac žalio) i obavljati sve pravne radnje.Pravna radnja je sve na šta stavljate potpis. Pa tako i lista ko može kupiti dijete kad roditelj ne može. U međuvremenu se gospođa Klinger zbližila s tatom (čak je napravio i novo školsko igralište ispred škole) te su se oni dogovorili da u pravnu radnju ne ubacuju i listu sa imenima ljudi koji bi dolazili po dijete kad ja ne mogu jer je otac to zahtijevao. Tako sam jedina majka u Hrvatskoj koja ne smije biti bolesna ili raditi, jer ako ne dođem po dijete, prijavljuju me socijalnoj službi. Ona je ustanovila pravilo da ja o tome ne mogu odlučiti pa po moje dijete po naputku oca ne smije u školu doći ni moja mama naprimjer. Čak sam i nakon operacije bruha direktno iz bolnice morala po dijete. Ona me, u dogovoru s ocem, kad mu treba za socijalnu skrb ili za potrebe suda prijavljuje za nebrigu o djetetu, što čak izjavljuje i po novinama. Prošle godine mi je prijetila da mi dijete neće ići na izlet. Ovo je državna škola, spada pod grad Zagreb, što znači da je pod vlašću gospodina Bandića. Ako se uzme u obzir da je Milan Popović obečao Milanu Bandiću 50 miliona eura za grad, što mi se gospodin Bandić lično pohvalio u razgovoru, šta mislite odakle vjetar puše? – napisala je Severina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti