Video: Svi detalji s vjenčanja Amela i Amine Tuka

Piše: Redakcija

Foto: Torlak Weddings

Jedno od najiščekivanijih i najromantičnijih vjenčanja prošle subote je upriličeno u Zenici, u hotelu „Dubrovnik“. Naš najbolji atletičar Amel Tuka i njegova izabranica, diplomirana pravnica, Amina Pivić, koja je nakon udaje uzela suprugovo prezime, izgovorili su sudbonosno „DA“.  Baš kao što su mnogi Bosanci i Hercegovci pucali od sreće nakon što je Amel našoj zemlji donio medalju, tako su i njihovi roditelji, zajedno s više od 200 zvanica, bili ponosni, gledajući svoju djecu kako otvaraju novu životnu stranicu. Uz pjesmu Eda Sheerana „Perfect“, Aminu je do matičara, gdje ju je čekao Amel, ispratio otac Ramiz, a nakon što su razmijenili bračne zavjete, uz pjesmu Željka Vasića mladenci su otplesali i tradicionalni prvi ples.

– Amel je stvarno maksimalno bio posvećen organizaciji, uprkos tome što se iz Dohe vratio nekoliko dana prije vjenčanja. Nas dvoje smo, zapravo, godinu prije pripremali i organizirali sve u vezi sa svadbom, na vrijeme smo izabrali i odijelo i burme. Oboje smo imali pomoć i najboljih kumova na svijetu Ahmeda Ahmetlića, moje sestre Amile i Amelove sestre Amele, koja je uz moju sestru bila kuma na šerijatskom vjenčanju. Osim njih, imali smo i organizatoricu vjenčanja Mersihu, koja je sve to ukomponovala i naš dan učinila savršenim. Naravno, uz nas su najviše bili i naši roditelji, koji su pomogli da vjenčanje bude naša mala bajka. Kazali su nam da se držimo principa vjere, jer ćemo tako uvijek biti sretni – govori s mnogo emocija Amina.

Gdje će ovaj mladi bračni par provesti medeni mjesec, šta su im roditelji savjetovali prije vjenčanja, te zašto će šerijatsko vjenčanje pamtiti do kraja života čitajte u aktuelnom broju magazina “Azra”.

 

Foto: Torlak Weddings

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti