Britanski glumac i bivši fudbaler ne može se pomiriti s gubitkom supruge

Piše: Redakcija

Prije tačno tri mjeseca i 25 godina braka, britanski glumac i bivši fudbaler Vinnie Jones suočio se s gubitkom supruge Tanye, koja je izgubila bitku s melanomom nakon šest godina borbe. Ovaj 54-godišnji glumac sa suzama je pred TV kamerama govorio o najtežem trenutku u životu.

https://www.instagram.com/p/Buwgl1xHiRr/

U svom razgovoru za Sunday Mirror, priznao je da otkako mu je supruga preminula, plače gotovo svaku večer, a potom se prisjetio i njenih posljednjih sati u životu, koje je zajedno s porodicom proveo uz nju. Kazao je i kako ga u toku noći probudi njen kašalj, za kojeg je znao šta znači.

– Pročitao sam mnogo knjiga, ne želite ih čitati, ali radite to, i znao sam šta taj kašalj znači. Odmah sam odlazio u sobu i pozvao pomoć. Ona se borila za dah oko 25 minuta.

Uz njezin krevet, osim Vinnieja bili su i Tanyini roditelji, brat, ali i njihova kći Kayley, a potom joj je medicinska sestra dala morfij, kako bi joj olakšala patnju.

– Neprestano sam joj govorio: ‘Volim te, volim te…’. Sve je bilo jako mirno, a zatim je disala sve tiše i odjednom je utihnula. Nježno sam je držao za ruku, mazio i onda je zauvijek zaspala, a ja sam imao osjećaj kao da je Zvončica izašla iz nje i proletjela pored mene. To me smirilo. Pogledao sam sestru i pitao je: ‘Otišla je?’… I to je bilo to – kazao je.

View this post on Instagram

Com’on

A post shared by Vinnie Jones (@thevinniejones) on

Podsjećamo, Vinnie i Tanya Jones vjenčali su se 1994. godine, a svoje bračne zavjete ponovili su još jednom, 2007. godine. Poznat po svojoj eksplozivnoj naravi, koju je pokazivao mnogobrojnim tučnjavama na nogometnom terenu, Vinnie Jones jedino je prema supruzi, i njihovoj djeci, bio uvijek blag.

Pročitajte još