Neočekivan potez vojvotkinje: Meghan Markle odlučila tužiti britanski tabloid

Piše: Redakcija

AFP

Vojvotkinja od Sussexa odlučila je tužiti izdavače medija Mail on Sunday, nakon što je u njihovom časopisu objavljeno pismo koje je napisala svom ocu. Na ovo je reagirao i sam princ Harry koji je prozvao britanske tabloide te rekao kako više ne može u tišini promatrati ženinu patnju. On je također naglasio svoje poštovanje za objektivno i istinito izvještavanje, ali je i optužio dio medija za kampanje protiv raznih osoba bez primisli o posljedicama, te usporedio način na koji se odnose prema Meghan Markle onome kako su se odnosili prema njegovoj pokojnoj majci.

View this post on Instagram

. رقص دوشس مگان مارکل😊💚! صحنه های دوست داشتنی هنگام عزیمت هری و مگان، زمان رفتن به میهمانی در نیانگا، کلیسای ترینیتی. #شادی_مردم #رقصنده_ها #مگان_مارکل #دوشس #دوشس_ساسکس #ظریف #هری_مگان #‌پر_از_انرژی #آفریقای_جنوبی #زیبا #لایک_پست #کامنت_آزاد #کلیسای_ترینیتی #پایکوبی #رقص_آفریقایی . South africa, Nyanga, Trinity church The dancing Duchess! Lovely scenes as Harry and Meghan depart Nyanga and get involved in the party Video by: @emilynashhello #happyclip #mehganmarkle #meghanmarkle #meghanharry #happy #dance #southafrica #dancingduchess #like4follow #‌comment

A post shared by @ azadehnirumand on

– Vidio sam šta se događa kad se one koje volim pretvara u robu do te mjere da ih je nemoguće vidjeti i odnositi se prema njima kao prema stvarnim ljudima. Dođe trenutak kad se jedino možemo suprotstaviti takvom ponašanju jer uništava ljude i živote. To je, jednostavno rečeno, zlostavljanje koje zastrašuje i ušutkava ljude. Svi znamo da je to neprihvatljivo na bilo kojoj razini. Nećemo i ne možemo vjerovati u svijet u kojem nema odgovornosti za takve stvari – glasila je izjava princa Harryja na službenoj stranici vojvotkinje i vojvode od Sussexa.

https://www.instagram.com/p/BzlMDFjF6Jw/

Meghan Markle pokrenula je postupak na visokom sudu zbog povrede autorskog prava, zloupotrebe privatnih informacija i kršenja GDPR propisa. Meghan Markle i princ Harry trenutno su na putovanju Afrikom, pa su privatnim sredstvima unajmili advokate specijalizirane za klevete. Princ je također naglasio kako on i njegova supruga vjeruju u slobodu medija i objektivno i istinito izvještavanje kao temelja demokratije.

– Postoji ljudska cijena u slučaju nemilosrdne propagande, pogotovo kad je lažna i zlonamjerna. Iako u javnosti to ne pokazujemo, ne mogu ni početi opisivati koliko je sve to bolno. U današnje digitalno doba izmišljotine u medijima koriste se kao istina širom svijeta. Dnevne reportaže ne nestaju u smeću. Bio sam tihi svjedok privatnoj patnji svoje žene predugo. Ne učiniti ništa bilo bi protivno svemu u što vjerujemo – rekao je princ Harry.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti