Slađana Mandić: Uživam u najljepšoj životnoj ulozi

Piše: Redakcija

Kada se prije dvije godine prijavila u muzičko takmičenje „Zvezde Granda”, Slađana Mandić mogla je naslutiti da će njena karijera krenuti uzlaznom putanjom, no nije mogla ni pretpostaviti da joj sudbina priprema još jedno iznenađenje. Nakon što je došla do samog finala, te kao finalistkinja snimila i singl za „Grand produkciju”, došlo je i vrijeme za odmor. Tog ljeta u Dubrovniku je upoznala muškarca svog života, a ovu godinu pamtit će po rođenju sinčića Kana. Slađana je, naime, krajem juna postala mama, te na svijet donijela zdravog dječaka. U jednoj godini postala je i supruga i majka, te trenutno, kako kaže, uživa u ovim ulogama, posebno u odrastanju svog sinčića. Slađana se za naš magazin prisjetila kako je to postati mama, koliko joj se bilo teško prilagoditi na potpuno novu ulogu i način života, te otkrila planira li se uskoro vratiti na estradu.

Ovog ljeta postali ste mama mama prvi put. Zamolit ćemo Vas da se prisjetite tog trenutka, kada ste krenuli u bolnicu i kada ste prvi put ugledali svog dječaka?

– Tačnije, 29. juna. Termin je bio oko četvrtog jula, ali moj dječak je malo nestrpljiv. Bila je nedjelja poslijepodne i tačno sam predosjetila da kreće. Tek navečer sam bila spremna za salu, a s obzirom na to da se nisam porodila prirodnim putem, sina sam tek vidjela u utorak ujutro. Neopisiv osjećaj ljubavi, sreće, nepoznatih emocija. Suze su samo navirale.

Zašto ste se odlučili za carski rez? Koje su prednosti?

– U mom slučaju sve je prošlo bez ikakvih problema. Kad je riječ o operaciji, jer, ipak, u pitanju je operativni zahvat, postoje manji rizici, ali kada imate sjajnog doktora kao ja, sve prođe glatko. Prednost je za mene prvenstveno to što traje kratko, nema bola i beba se ne muči. Imam pozitivno iskustvo i opet bih se isto porodila.

Koliko dugo Vam je trebalo da se oporavite od poroda?

– Drugog dana sam bila na nogama, a već desetog sam se osjećala sjajno. Oporavak zavisi od same žene. Treba se što više kretati prvih dana i pratiti uputstva doktora.

Kako su izgledali ti prvi dani s bebom? Kako ste se snalazili, jeste li ga dojili ili…?

– Bilo je teško ispočetka, jer je, ipak, prvo dijete u pitanju, ali mame se brzo snađu po instinktu i onda je to rutina. Mlijeka nisam odmah imala, krenulo je nekoliko dana kasnije zbog carskog reza. Moram priznati da je išlo teško dok nismo uhvatili ritam, pa sam prvo koristila pumpicu i izdojenim mlijekom sam ga hranila na flašicu, ali ubrzo je počeo da doji i to je zaista, onda, bilo olakšanje.

Šta Vam je u početku, oko bebe, bilo najteže?

– Buđenje u noći i dojenje. Kratko je imao grčeve, pa nismo imali tih problema.

Jeste li se brzo navikli na činjenicu da ste mama?

– U početku i nisam. Sve mi je bilo čudno, kao san. Moje dijete, ja majka, nevjerovatan osjećaj.

Kompletan intervju pročitajte u printanom izdanju magazina AZRA (br. 929)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti