Amel Tuka: Sve što sam uvijek htio bila si ti

Piše: Redakcija

Poznati bh. atletičar Amel Tuka ne krije koliko uživa u ljubavi sa svojom vjerenicom Aminom. Pokazao je to i posljednjim objavama na svom Instagram profilu, a riječ je o fotografiji na kojoj poziraju zajedno, te o storyju na kojoj ju je tagirao, a na kojem je objavio emotivnu pjesmu. 

– Sve što sma uvijek htio bila si ti – riječi su pjesme koju je Amel objavio. 

View this post on Instagram

@amina.pivic ❤️

A post shared by Amel Tuka (@ameltukaa) on

Podsjećamo, Amel i Amina su se vjerili 2018. godine, a u želji da ispoštuje tradiciju i pokaže poštovanje prema svojoj izabranici i njenoj porodici, Aminu je zaprosio u njenom domu. 

– Još od malih nogu sam učio o običajima i znam da otac djevojke mora dati halal za svoju kćerku i da je to jedini ispravan način kako da se djevojka zaprosi. Mi ne odstupamo od toga i kod nas nema “novotarija”. Prije nego što ću je zaprositi, posavjetovao sam se s hafizom Safetom Husejinovićem. Rekao sam mu da se želim ženiti, nakon čega mi je ispričao šta sve trebam uraditi. Otišao sam sam kod njenih roditelja, jer sam bio siguran u sebe, odlučan, znao sam šta želim. Nikada u životu nisam sjedio i znojio se kao tada (smijeh). Nakon što sam klanjao akšam-namaz, otišao sam kod Amine. Njeni roditelji su znali povod mog dolaska. Mislio sam da će sve biti lakše, jer znam njene roditelje. Želio sam samo da što prije to prođe, da sve što sam naumio reći izađe iz mene. Obratio sam se njenom ocu i mami, a onda kada su dali svoj pristanak, pred njima sam kleknuo i pitao i Aminu želi li se udati za mene – ispričao je Amel u jednom od intervjua za naš magazin. 

Intervju s Amelon i Aminom  čitajte ovdje

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti