Berina Stambol podijelila emotivnu poruku za prvi rođendan njenih blizanaca

Piše: Redakcija

Za direktoricu marketinga kompanije „International Health BiH” Berinu Stambol i njenog supruga Mirana, prošla godina bila je prepuna lijepih događaja. U septembru 2018. godine postali su roditelji dvojice sinova Leona i Noaha. Danas, blizanci slave svoj prvi rođendan, a kako bi svoju sreću podijelila s onima koji je prate na Instagramu, Berina je napisala dirljivu poruku.

View this post on Instagram

Kao da je bilo juče. Ležim na bolničkom krevetu, na boku, jer ležanje na leđima već duže vrijeme nije opcija. Ležim i čekam. Da me prozovu, da me spuste u salu za porođaj, da ih napokon pomirišem. Ta moja dva srca koja su kucala zajedno sa mojim 9 mjeseci. I evo nas sada ovdje, godinu kasnije. Oficijelno je prošla prva godina života sa blizancima. I emotivna sam, kao što nikada nisam bila. Godina iza nas bila je TEŠKA I više sam nego ponosna na mene i Mirana i na sve što smo postigli u ovoj godini. Uspjeli smo. Prva godina sa blizancima je kažu najteža. Velika je stvar u danu postati četvoročlana porodica. Meni je bila. Ali evo tu smo. Prošli smo i kroz prva tri mjeseca stalnog plača, neprospavanih noći, grčeva, dojenja. Prošli smo zajedno i svih osam zubića (x2), učenje puzanja, padanja, napade ljutnje i plača. Ne znam ni kako, ali tu smo. Prošli smo sve krize, naučili multitasking do savršenstva, učvrstili naš odnos, i uspješno naučili kako živjeti u četvero. Sa njima smo se rodili i novi mi. Nikada umorniji, nesređeniji I sretniji. Vole vas mama i tata ❤️

A post shared by 𝐁𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐒. | 𝐌𝐨𝐦 𝐨𝐟 𝐭𝐰𝐢𝐧𝐬 (@lepa_protina_kcii) on

– Kao da je bilo juče. Ležim na bolničkom krevetu, na boku, jer ležanje na leđima već duže vrijeme nije opcija. Ležim i čekam. Da me prozovu, da me spuste u salu za porođaj, da ih napokon pomirišem. Ta moja dva srca koja su kucala zajedno sa mojim 9 mjeseci. I evo nas sada ovdje, godinu kasnije. Oficijelno je prošla prva godina života sa blizancima. I emotivna sam, kao što nikada nisam bila. Godina iza nas bila je TEŠKA I više sam nego ponosna na mene i Mirana i na sve što smo postigli u ovoj godini. Uspjeli smo. Prva godina sa blizancima je kažu najteža. Velika je stvar u danu postati četvoročlana porodica. Meni je bila. Ali evo tu smo. Prošli smo i kroz prva tri mjeseca stalnog plača, neprospavanih noći, grčeva, dojenja. Prošli smo zajedno i svih osam zubića (x2), učenje puzanja, padanja, napada ljutnje i plača. Ne znam ni kako, ali tu smo. Prošli smo sve krize, naučili multitasking do savršenstva, učvrstili naš odnos, i uspješno naučili kako živjeti u četvero. Sa njima smo se rodili i novi mi. Nikada umorniji, nesređeniji I sretniji. Vole vas mama i tata – napisala je emotivna Berina.

Rođenjem Leona i Noaha za Berinu je počeo novi život, tek sada je svjesna, govori nam, kakvu snagu ima majčinstvo, za nju, ono je najjača sila na svijetu.

– Kada imate djecu, imate različite strahove, nesigurnosti, brige. Sve ono kroz šta prolazi jedna majka. I to ne traje samo jedan period, nego je to zaista jedan novi život, gdje je sve što je bilo moje sada njihovo. Svaka majka je hrabra, izdržljiva, osjetljiva i beskrajno strpljiva. Njena ljubav može preživjeti sve. Naučila sam da više cijenim ženu kao majku i da svaka zaslužuje pažnju i poštovanje. Uvjerila sam se u to da je moja ljubav prema njima neopisiva riječima i da ću učiniti sve da nikada ne skinu osmijeh s lica  – istakla je Berina u jednom od intervjua za magazin „Azra“, koji možete čitati ovdje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti