Večeras premijera predstave „Mama 22“ u SARTR-u

Piše: Redakcija

Sarajevski ratni teatar će večeras u 20 sati predstaviti premijeru predstave „MAMA 22“ u sklopu programa Teatarski opservatorij.Ova drama je nastala kao diplomski rad Džejne Avdić na predmetu Dramaturgija na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo, pod mentorstvom profesorice Dubravke Zrnčić-Kulenović. U predstavi igraju: Sonja Goronja, Ivana Vojinović, Emir Fejzić i Sanjin Arnautović. Nakon premijere slijedi prva repriza u srijedu 17. decembra u 20 sati.

Radnja se dešava u neodređenom prostoru i vremenu, između sjećanja, snova i jave. Glavni lik Kćerka, se suočava sa smrću svoje Majke.U svojoj dvadeset i drugoj godini života, svakog 22. u mjesecu Kćerka sanja san koji joj na simboličan način ukazuje na ono što će se dogoditi, međutim ona nije svjesna toga u tom trenutku. Postavlja se pitanje: da li vrijeme prolazi ili mi prolazimo? Gdje nam je kraj? Ima li kraj kraja?

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti