Film rediteljice Ines Tanović je bh. kandidat za prestižnog Oscara

Piše: Redakcija

Bh. kandidat za prestižnu nagradu “Oscar” je film “Sin” rediteljice Ines Tanović. Ovu odluku donijelo je Udruženje filmskih radnika BiH, u čijoj komisiji su bili reditelj Srđan Vuletić, scenaristica Elma Tataragić, scenaristica Tina Šmalcelj, producent Zoran Galić, kostimografkinja Lejla Hodžić, scenaristica Asja Krsmanović, rediteljica Aida Begić, montažer Predrag Solomun, direktor fotografije Mustafa Mustafić i reditelj Elmir Jukić koji su glasali o bh. kandidatu.

Podsjećamo, filmom “Sin” je otvoren o ovogodišnji SFF. Riječ je o filmu u kojem je Ines okupila izuzetnu glumačku ekipu:  Dinu Bajrovića, Snežanu Bogdanović, Uliksa Fehmiua, Emira Hadžihafizbegovića, Admira Glamočaka… U intervjuu koji je nedavno dala za naš magazin, Ines nam je otkrila šta smatra najjačom snagom ove filmske priče. 

– Moje polazište za nju prvenstveno je bila emocija koja jeste osnova svake porodice, ali u onoj koja ima neke probleme, svako osjećanje se dovodi do ekstrema. Tako sam, zapravo, uživala u radu s glumcima i načinu na koji su oni osjećali ovu priču i kako su je „odživjeli“ u toku procesa rada na filmu – rekla je ona. 

Podsjećamo, riječ je o drami koja prati porodicu koja je slomljena unutarnjom napetošću dok se bore da prežive u Bosni.

Opening Film: SIN (Ines Tanović, 2019) | Trailer

Pogledajte trailer filma SIN bh. redateljice Ines Tanović koji će otvoriti 25. Sarajevo Film Festival! ❤️

Gepostet von SARAJEVO FILM FESTIVAL am Mittwoch, 24. Juli 2019

Pročitajte još