Poznata voditeljica iskreno: Bivšem mužu sam oprostila prevaru, a ocu svog djeteta to što nas je ostavio

Piše: Redakcija

Poznato TV lice Ruška Jakić u jednom je od posljednjih intervjua govorila o tome da se sve u njenom životu promijenilo onog trenutka kada je oprostila svima koji su je povrijedili, pa čak i bivšim ljubavima. 

– Čovjek kada oprosti skine ogroman teret sa sebe. Ima i onih koji misle da je lako oprostiti, ali se varaju. Lako je izgovoriti, ali treba to uraditi iz duše. U mom životu je bilo ljudi koji su mi radili o poslu, egzistenciji i životu i mislila sam da im nikada neću oprostiti, ali sam vremenom shvatila da ako to ne uradim, nikada neću biti u miru sa sobom – rekla je, između ostalog, ona za BGonline. 

Ona je otkrila i to kako je izgledao proces praštanja bivšim ljubavima. 

– Prvo sam oprostila bivšem mužu koji me je prevario, a prethodno sam se dugo hemijski čistila od svega što mi je uradio. Kada sam ga pozvala da razgovaramo našli smo se u jednom kafiću. Tada sam mu rekla da sam mu zahvalna na tome što je bio divan tata mom djetetu, divan zet mojim roditeljima. Sve sam mu oprostila, ali sam u svemu vidjela i dio svoje krivice. On je nakon svega što sam mu rekla plakao kao kiša. Oprostila sam i ocu mog djeteta jer sam shvatila da sam ga mnogo voljela i da mi je dao najveću sreću u životu, a to je moja Ana – rekla je Ruška. 

Pročitajte još