Najbogatija blogerica na svijetu: Emotivna poruka za prvu godišnjicu braka

Piše: Redakcija

Chiara Ferragni, najbogatija modna blogerica na svijetu, i njen suprug, poznati muzičar Fedez, danas slave prvu godišnjicu braka, a ona je tim povodom na svom Instagram profilu objavila emotivnu poruku. 

– Prije tačno godinu je bio jedan od najboljih dana u mom životu. Dan kada sam se udala na proslavi koja je bila kao iz filmova. Sve je bilo ljepše nego što sam ikada mogla i da zamislim. Danas, godinu kasnije, svom suprugu želim da zahvalim što me čini sretnom i što, zahvaljujući njemu, više nego ikada prije vjerujem u ludilo koje ljubav donosi – napisala je ona. 

Par ima sina Leoncina.

View this post on Instagram

Sharing crackers 🥰

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

Podsjećamo, riječ je o blogerici čija se  godišnja zarada procjenjuje se na osam miliona dolara, a poznati magazin „Forbes“ ju je + uvrstio među 30 najbogatijih ljudi na svijetu koji imaju do 30 godina. A sve je počelo kao hobi. Naime, Chiara je blog „The Blonde Salad“ pokrenula 2009. godine, dok je još studirala pravo u Bologni. Bilo je to u periodu kada blogovi i nisu bili toliko popularni, a Chiara je inspiraciju za pokretanje ovog projekta pronašla u radu američkih koleginica. Smatra se da su je njen atraktivan izgled i lepršav italijanski stil izdvojili u moru drugih, a njen Instagram profil je ubrzo postao medij za sebe. Naime, Chiara je vrlo pametno iskoristila pojavu „affiliate marketinga“, koji podrazumijeva reklamiranje putem društvenih mreža. Za razliku od kolegica koje su blogove vodile samo da bi dobijale „sitne“ poklone od modnih kuća, Chiara je kao poslovnog partnera angažirala svog, sada već bivšeg, dečka Riccarda Pozzolija, koji joj je pomogao da razrade poslovnu strategiju. Zajedno su osnovali kompaniju „TBS Crew“ unutar koje su okupili mrežu saradnika koji su svoje pojavljivanje na njenom blogu plaćali od deset do 15 hiljada eura. Ubrzo nakon osnivanja firme su se preselili u Los Angeles i pažnju preusmjerili na specijalne projekte, tačnije na kreiranje orginalnog sadržaja za klijente. Chiara je nakon toga blog promijenila u web stranicu i zaposlila deset stručnjaka iz područja mode i lifestylea koji danas čine readakciju. Na tržištu se se ubrzo pojavile i druge blogerice, ali je to bilo u trenutku kada su Chiara i Pozzoli stekli status moćnog i utjecajnog para u ovoj oblasti.

– Uvijek morate biti korak ispred aktuelnih trendova. Jednostavno uvijek morate razmišljati o tome kako da jednu stvar pretočite u nešto drugo. Naime, za nekoliko godina Instagram više neće biti toliko popularan, ali će se sigurno pojaviti nešto novo što će nas zabavljati i omogućiti da razvijemo novi biznis – rekla je blogerica čiji se posao razvio iz njene ljubavi prema modi.

View this post on Instagram

Ready for some business 💘

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

Pročitajte još