Osam savjeta kako s limunom postati ljepši

Piše: Redakcija

Limun se, kada je riječ o njezi, koristi na mnogo načina. Otkrivamo vam osam najefikasnijih. Uz pomoć limuna vaša koža dobit će potrebnu svježinu

Posvjetljivanje pramenova

Limun je prirodno sredstvo za posvetljivanje pramenova. Nanesite limunov sok direktno na pramenove koje želite posvijetliti i izađite na sunce, ili jednostavno koristite fen.

Toner lica

Iscijedite nekoliko kapi limunovog soka na parče vate ili tufer i nanesite ga na dijelove lica koji imaju višak masnoće i neprijatan odsjaj. Limunov sok će otkloniti suvišnu masnoću pa će vam koža lica biti ujednačenija.

Izbjeljivanje noktiju

Ukoliko su vam nokti požutjeli, iscijedite limun u malu posudu i potopite vrhove prstiju na nekoliko minuta. Limunov sok će izvući fleke.

Dezodorans

Limunska kiselina u limunovom soku ubija bakteriju koja uzrokuje neprijatne mirise, što čini limun savršenim dezodoransom u hitnim slučajevima. Samo utrljajte limunov sok ispod pazduha.

Čišćenje kose od intenzivnih tretmana

Limunov sok u kombinaciji s vodom je najbolji način da oslobodite kosu nagomilanih ostataka različitih preparata koje ste koristili. Pomiješajte dvije tečnosti u jednakom omjeru, nanesite na kosu i ostavite da djeluje jedan minut prije nego što isperete kosu.

Izbjeljivanje pjega

Limun je narodni lijek za izbjeljivanje pjega. Kako? Nanesite limunov sok na parčetu vate na mjesta koja želite izbijeliti svakog dana i rezultati će ubrzo biti očigledni.

Skidanje fleka s tkanine

Pitajte mamu i ona će vam reći da je limun itekako koristan u domaćinstvu. Fleka na tkanini od gotovo svake supstance može se ukloniti pomoću limunovog soka.Za grublje tkanine pomiješajte limunov sok sa solju, za nježnije tkanine dovoljan je samo limunov sok. Nanesite ga na tkaninu i  protrljajte fleku.

Otklanjanje peruti

Limunov sok nije dobar kao preventiva protiv peruti, ali je odličan za uklanjanje već postojećih žarišta ovog dosadnog problema. Probajte da utrljate limunov sok u kožu glave, a zatim ostavite da djeluje deset minuta. Ako ništa, umanjit ćete količinu peruti.

Prirodni piling

Napravite smjesu od jedne trećine soli, jedne trećine limunovog soka i jedne trećine maslinovog ulja i imate savršenu, potpuno prirodnu smjesu za piling kože vašeg tijela.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti