Svečano zatvaranje 25. SFF-a: Šta su nam poznati rekli o njegovom značaju

Piše: Redakcija

Zahvaljujući Sarajevo Film Festivalu, glavni grad Bosne i Hercegovine je prethodnih sedam dana bio centar najzanimljivijih dešavanja u Regionu. Naime, svi prisutni su imali priliku uživati u filmskim projekcijama, druženju i ugodnoj atmosferi, koja je obilježila i početak večerašnje ceremonije zvaničnog zatvaranja Festivala. 

Crvenim tepihom su prošetale brojne poznate ličnosti, a među njima reditelj, producenti, glumci, pjevači i mnogi drugi. 

– 25 godina ovog festivala govori samo za sebe. Svake godine je sve veći i jači i ne znam koji Evropski festival može mu stati uz bok. Izuzetno uspješni reditelji, glumci, pa i holivudske zvijezde redom dolaze u Sarajevo čine čitav Region ponosnim – rekla nam je Nina Badrić i napomenula da se Sarajevu stalno vraća jer voli njegove ljude, humor. 

Poznati bh. glumac Armin Omerović također je podijelio svoje utiske s nama i rekao da za njega Festival ima jednu sentimentalnu vrijednost jer je kao srednjoškolac prvi put osjetio njegovu čar. 

– Sada kao zreo čovjek osjetim čar ovog Festivala. On pokreće ljude i kao da tokom ovih 7 dana uronimo u neku bajku i vidimo jedan optimizam i duh koji samo filmska umjetnost može unijeti u ljude. 

Sarajevski glumac i reditelj Alban Ukaj, inače kosovskog porijekla rekao je da je uzbuđen od samog početka Festivala.

– Festival je poseban po tome što se digao iz pepela i godinama je rastao. Ljudi su godinama radili da bi ovo doveli na jedan svjetski nivo, i nešto što je nezaobilazno u augustu. 

Bh. scenaristica Elma Tataragić je rekla da je pred njom tek period evaluacije festivala. 

– Tek ćemo vidjeti šta smo napravili. Dosad smo imali najveći Festival s nevjerovatnim glumcima i rediteljima i gostima koji su poprilično zadovoljni. Posebno bi se zahvalila publici koja nas podržava sve ove godine. 

Bh. glumac Adnan Hasković podijelio je svoje utiske s nama.

– Oduševljen sam. Već osjećam nostalgiju jer prolazi. Mnogo divnih gostiju i prijatelja se promijenilo. Bitno je da je sve prošlo kako i treba. 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti