Alyssa Milano o teškoj odluci iz mladosti: Pobačaj je bio moj izbor

Piše: Redakcija

Glumica Alyssa Milano, najpoznatija po ulozi u seriji “Čarobnice”, progovorila je o teškom iskustvu koje je doživjela kada je imala samo 21 godinu. Naime, ona je tada donijela odluku da prekine svoju trudnoću.  No, priznanje koje je posebno iznenadilo njene fanove je da je  te iste godine ponovo ostala trudna,  te u konačnici  donijela istu odluku.

– Znala sam da u tom momentu nisam sposobna da budem majka, zato sam se odlučila za pobačaj. To je bio moj izbor i mogu reći da je bio ispravan. Nemojte misliti da je to bila laka odluka ili da sam to uradila zbog hira. To je nešto što sam morala uraditi jer tada nisam bila spremna da budem majka – rekla je ona. 

U to vrijeme Alyssa je radila na brojnim televizijskim projektima i željela se posvetiti karijeri. 

– Odgojena sam u katoličkoj porodici pa sam zbog odluke da abortiram bila u konfliktu s mojom vjerom, za koju sam tada mislila da osnažuje jedino muškarce koji smiju odlučivati šta je ispravno, a šta nije. Osim toga, patila sam od anskioznosti, pa me to dodatno slomilo – rekla je ona. 

Slavna glumica, koja danas ima dvoje djece, dodala je i to da se danas apsolutno ne kaje zbog svoje odluke. 

– Da nisam to uradila ne bih imala svoju predivnu, savršenu djecu punu ljubavi, ne bih imala karijeru, ne bih imala sposobnost da se borim protiv onih koji žele ženama oduzeti slobodu. Nikada ne bih upoznala svog predivnog supruga čija mi nepokolebljiva i neizmjerna ljubav daje snagu u ovim teškim vremenima – rekla je ona. 

View this post on Instagram

I hope you had a special day.

A post shared by Alyssa Milano (@milano_alyssa) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti