Deset godina od smrti slavnog glumca: Supruga Patricka Swayzea otkrila potresne detalje iz njegovog djetinjstva

Piše: Redakcija

Kako prenosi People, Lisa Niemi Swayze, supruga glumca Patricka, jedna je od sagovornika u dokumentarcu o njegovom životu pod imenom I Am Patrick Swayze. Glumac je preminuo zbog raka gušterače, a njegova supruga u dokumentzarcu je iznijela potresne detalje iz njegovog djetinjstva, koji uključuje i odnos s majkom.

Film po kojem ga javnost pamti, ali i u kojem je pokazao svoj plesački talent je svakako Prljavi ples, ali i ulogom u filmu Duh. U svemu mu je najveća podrška bila majka, ali čini se da ono što se predstavljalo u javnosti i nije bilo istinito.  Njegova majka bila mu je ujedno i koreografkinja koja ga je neprestano gurala naprijed, što je ponekad bilo i previše za glumca. Iako će mnogi to pripisati njenoj radnoj etici, njen perfekcionizmom ponekad se pretvarao u fizičko zlostavljanje. Upravo to komentirala je i Lisa u spomenutom filmu.

– Patrickova majka bila je zaista primjer onoga što se događa u porodicama u kojima je prisutno zlostavljanje. Znala je biti vrlo nasilna, ali to nije bilo ništa u uspoređenju s onim što je ona kao dijete pretrpjela u odrastanju sa svojom majkom i njegovom bakom – otkrila je, te dodala kako se Patrick ubrzo nakon što je napunio 18 godina odselio.

– Ali znate šta, ako vas neko tako snažno odgurne, kao što je to učinila njegova mama, to često natjera ljude da potonu. Ipak, na njega je to utjecalo sasvim drugačije, jer ga je natjeralo na još jaču borbu – ispričala je Lisa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti