Privatni letovi i luksuzne destinacije: Ovoliko košta ljetovanje vojvode i vojvotkinje od Sussexa

Piše: Redakcija

Meghan Markle i princ Harry našli su se na udaru kritika, a zbog toga što su, kako prenose britanski mediji, u srijedu otputovali u Nicu gdje će proslaviti rođendan bivše glumice. Naime, oni su na ovaj odmor otišli  privatnim avionom, a Britance, prije svega zagovornike zaštite životne sredine,  je posebno naljutilo to što je ovo treći put ovog mjeseca da koriste privatni avion. Naime, procjenjuje se da privatni let, poput njihovog, sedam puta više zagađuje okoliš po osobi, nego što je to slučaj s komercijalnim letovima, a Britance ljuti i to što se vojvotkinja i vojvoda u ovim kriznim vremenima ponašaju prilično raskalašno obzirom na činjenicu da iznajmljivanje privatnih aviona košta prilično puno. 

No, to svakako nije sve. Naime, Britanci im zamjeraju i to što su svoje ljetovanje na Ibizi platili prilično puno. Naime, oni su za svoje ljetovanje odabrali kompleks Vista Alegre Ibiza, koje često nazivaju i “igralištem milijardera”. Riječ je o resortu koji se sastoji od svega desetak luksuznih kuća, a čije iznajmljivanje košta od 30 pa sve do 145 hiljada dolara za sedmicu. Svaka vila ima svog batlera i kuhara, a vojvoda i vojvotkinja su tokom svog ljetovanja plaćali i dodatno osiguranje. 

Pogledajte kako izgleda ljetovalište u kojem su bili. 

View this post on Instagram

Ultra Modern Secluded Villas

A post shared by Vista Alegre Ibiza (@vistaalegreibiza) on

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti