Znate li kako su se upoznali Victoria i David Beckham? Zapisala mu je broj telefona na avionsku kartu

Piše: Redakcija

– Kad sam je vidio, rekao sam Garyju (Nevilleu): “To je ona, to je djevojka koju ću oženiti” – kazao je David nakon što je pogledao spot za jednu pjesmu grupe “Spice Girls”, u kojoj je nastupala i njegova sadašnja supruga Victoria.

Njihova priča počela je ovako:

David je igrao odličnu sezonu u “Manchester Unitedu”, imao je i djevojku Helen, koja je u to vrijeme bila studentica. Jedne večeri ga je, nakon što je postigao nevjerovatan gol, nazvala i rekla: “Ovdje svi govore o tebi. Kažu da si zabio strašan gol”. Nekoliko mjeseci poslije Helen je, nakon godinu i po hodanja, prekinula s Davidom, jer nije mogla izdržati pritisak medija.

“Spice Girls” su u to doba bile najveći hit na Kugli zemaljskoj. “Spajsice”, a među njima i Victoria, za januarski broj časopisa “90 minuta” odrađivale su fotosession u kojem su ih fotografirali u fudbalskoj opremi. Svaka od članica izabrala je dres svog omiljenog kluba, svaka osim Posh Spice. Victoriju Adams fudbal nije zanimao.

Na kraju je za svoju opremu izabrala dres “Manchester Uniteda” s Davidovim prezimenom. Prije nego što je odlučila, dali su joj album s naljepnicama fudbalera, kako bi lakše izabrala. Posh Spice objasnila jekako je izabrala dres “Manchester Uniteda” jer joj se svidjela Beckhamova fotografija.

Nakon manje od mjesec, 2. februara 1997. godine, upoznali su se poslije utakmice “Manchester Uniteda” i “Chelseaja”. Simon Fuller, menadžer “Spice Girls”, prišao je Beckhamu i predstavio mu Victoriju. Bilo je to kurtoazno upoznavanje i ništa drugo.

Već sljedećeg vikenda David i Victoria su se ponovno sreli. “Manchester United” je na Old Trafordu igrao domaću utakmicu, a dvije članice “Spice Girls” bile su gošće kluba za koji je igrao Beckham. Bile su to ponovo Victoria i Melanie. U poluvremenu su njih dvije izašle na travnjak i objavile rezultate ostalih utakmica. Poslije utakmice Becks i Posh su se sreli u igračkoj loži. Razgovor je tekao nešto lakše nego prvi put. Victoria je Davidu zapisala svoj broj na avionsku kartu kojom je doputovala u Manchester i to je bio početak jedne romanse.

 

 

Pročitajte još