Priyanka Chopra otkrila do sada nepoznate detalje o vjenčanju

Piše: Redakcija

Popularna indijska glumica Priyanka Chopra u aprilu se ove godine udala za pjevača Nicka Jonasa, a njihovo je vjenčanje bilo toliko raskošno da su ga upoređivali s kraljevskim. Priyanka je sada, četiri mjeseca kasnije, otkrila zbog čega je morala imati raskošno i veliko vjenčanje, iako su ona i suprug željeli da se vjenčaju na privatnoj ceremoniji. 

– Zaista smo željeli imati privatno vjenčanje, ali to nije bilo izvodljivo. Ako dolazite iz zemalja južne Azije onda morate razumjeti da, kada se neko udaje, svi moraju biti dio toga – objasnila je ona. 

Podsjećamo, par se vjenčao u Jodhpuru u Indiji, u palači Taj Umaid Bhawan i to nakon dva dana tradicionalnog indijskog slavlja. Oboje su željeli da vjenčanje bude odraz njihovih kultura, te je sve počelo ceremonijom puja, koja je održana u kući Priyankine majke. Zatim je upriličen sagneet, ceremonija gdje mladina porodica pleše, te ceremonija mehendi u sklopu koje se iscrtavaju tradicionalne henna tetovaže na mladenkine dlanove. Ceremonija je završena haldijem, ritualom koji bi par trebao štititi od zla. Poslije tradicionalnih indijskih obreda uslijedilo je hrišćansko vjenčanje te dan poslije i hinduistička ceremonija.

Vjenčanju u Indiji prisustvovala je cijela mladoženjina porodica, koju su predvodili Kevin i Joe Jonas, bivši članovi benda „Jonas Brothers“ te njihovi brojni prijatelji među kojima i Parineeti Chopra, Sophie Turner i Jasmin Walia. Na najbitnijem Priyankinom danu nije se pojavila njena najbolja prijateljica, vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle. Mladenci su se potrudili da gostima ni u jednom trenutku ne bude dosadno, pa je u palači priređen i turnir u šahu, a također je igran i kriket. Uz veličanstveni vatromet i specijalne svjetlosne efekte, zvanice su se radovale i poklonima dobrodošlice, u kojima su bile indijske poslastice, cipele te personalizirani srebreni novčić s likovima hinduističkog boga Ganesha i božice Laxmi.

Pročitajte još