Boli vas grlo? Kurkuma je rješenje

Piše: Redakcija

Pripremili smo za vas 3 recepta koje možete napraviti od kurkume – čuda prirode. Njezina ljekovita svojstva već su dokazale naučne studije u cijelom svijetu i još uvijek se otkrivaju blagodati koje ima na cijeli organizam. Nudimo tri načina na koji je možete iskoristiti za ljepotu i zdravlje.  Napravite kolačiće koji će vas okrijepiti, pastu koja će vam pomoći u liječenju problematične kože i vodicu protiv upaljenog grla.

Ako već niste otkrili čari ove namirnice, sada je pravo vrijeme za to.

1. Medenjaci od kurkume, cimeta i đumbira

Sastojci: 

Priprema:

Od svih sastojaka umijesite tijesto, oblikujte kuglice, srca ili druge željene oblike i pecite na papiru za pečenje u pećnici (oko 20 min na 160 °C). Ovaj ukusan zimski kolačić vrlo je hranjiv i zdrav – njime ćete se okrijepiti, ali i osnažiti svoj imunitet. Izvrsna je poslastica za velike i male.

2. Pasta protiv psorijaze i akni

Sastojci: 

Priprema: 

Pomiješajte sastojke i dobivenom pastom namažite oboljela mjesta. Nakon pola sata isperite mlakom vodom.   Kombinacija sastojaka pomoći će  vam u dezinfekciji kože, hidratizirati bolno područje  i smanjiti upalu na koži. Zbog jakog žutila koje kurkuma ostavlja za sobom, pripazite na odjeću.  Za brisanje lica koristite papirnati ručnik.
3. Vodica za grgljanje kod upale grla

Sastojci: 

  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašika praha kurkume
  • ½  kašike morske soli

Priprema:  

Pomiješajte sastojke. Vodicu koristite za grgljanje upaljenog grla, nekoliko puta dnevno.  Pomoći će u ublažavanju boli, kod težeg gutanja i upalnih procesa.  Učinke možete primijetiti već nekoliko minuta nakon primjene.

Izvor: Alternativa za Vas

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti