Još jedan dokaz da je Meghan Markle sve dopušteno: Osim što je nova urednica Voguea, dizajnira i modnu kolekciju

Piše: Redakcija

AFP

Može se reći da je ova sedmica u znaku Vojvotkinje od Sussexa. Naime, nakon što se saznalo kako će biti gošća urednica u britanskom Vogueu, o Meghan Markle se ne prestaje pisati. Kroz novi broj Voguea, Meghan će ispričati priče o sjajnim damama koje potiču promjene u modernom svijetu, a također je uradila i intervju s bivšom Prvom damom Amerike, Michelle Obama. No, danas je objavljena još jedna informacija vezana za ovu članicu kraljevske porodice, a to je da priprema modnu kolekciju.

AFP 

Kako otkriva jedan od saradnika kraljevske porodice, novinar Omid Scobie, Meghan je u novom izdanju Vogue magazina, otkrila i da priprema capsule modnu kolekciju u saradnji s američkom dizajnericom, Misha Nonoo, te retail brendovima, Marks and Spencer (M&S), Jigsaw, John Lewis & Partners. Kolekcija je kreirana kako bi podržala rad dobrotvorne organizacije Smart Works, s kojom Meghan već od ranije sarađuje i podržava njihov rad.

– Za svaki predmet koji kupi kupac, jedan će se donirati u dobrotvorne svrhe. Ne samo da to omogućuje da budemo dio priča i drugih ljudi, nego nas i podsjeća da smo svi zajedno u ovome.- komentirala je Meghan.

Podsjećamo, organizacija Smart Works, podržava nezaposlene žene da steknu vještine i samopouzdanje za uspjeh na razgovorima za posao, povratak na posao, ali i promjenu načina života. Ne sumnjamo da će kolekcija brzo ukrasti simpatije i biti sastavljena od basic komada kojima Meghan i sama vjeruje i često bira: plisirane suknje, midi haljine, baloneri,odijela i vječna mala crna haljina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti