Preminuo bivši član grupe Van Gogh

Piše: Redakcija

Foto: Facebook

Predrag Popović-Drakče, član prve postave benda Van Gogh umro je u 57. godini života, javljaju srbijanski mediji. Vijest o njegovoj smrti potvrđena je na Facebook stranici Udruženja rock muzičara Srbije.

– S velikom tugom i žalošću obavještavamo članove i prijatelje Udruženja rok muzičara Srbije da nas je prerano napustio naš istaknuti član, prijatelj i kolega Predrag Popović – Drakče (1962-2019). Svoju muzičku karijeru počeo je u grupi Rock Express da bi 1986. godine postao član prve postave grupe Van Gogh.  Poslije izlaska iz grupe Van Gogh napravio je veliku pauzu, a na muzičku scenu vraća se 2009. godine u Bijelo dugme tribute bendu. Posljednjih pet godina s istaknutim rock muzičarima svira u klupskom bendu Dr. Beat. Posljednji ispraćaj Drakčeta obavit će se u petak, 2. avgusta 2019. godine, na groblju Lešće u Beogradu – objavili su na Facebooku.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti