Vrijeme je za Mahalca !

Piše: Redakcija

Komedija „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac” prema ideji i djelu autorice Indire Kučuk-Sorguč bit će premijerno izvedena u petak, 05. decembra, u 20 sati, u Kamernom treatru 55.Treće djelo iz trilogije „mahalanja”, koje je u protekle četiri godine pokrenulo lavinu smijeha, razonode i komičnih zapleta o temi muško-ženskih odnosa.

U glavnoj ulozi je najbolji mladi komičar u BiH Nerman Mahmutović, dok njegovu ženu Evropljanku ili pokondirenu Bosanku, glumi izvanredna Negra Čičić.Mahalac je lik koji ima petlje, baš kao i dvorska luda, da kaže vladaru šta misli i da ostane živ. Na plakatu je i prikazan tako, s tim što grotesknom pojavom naglašava duhovitu stranu bh. mentaliteta.

On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi  Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac koja igra u Kamernom teatru  04.(pretpremijera), 05., 06., 07.  a bogami i 24.12.”.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti