Pojavile se nove informacije o stanju Michaela Schumachera

Piše: Redakcija

O jedan od najboljih vozača Formule 1 na svijetu, Michaelu Schumacheru  i njegovom stanju ne zna se mnogo otkako je doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Aplama krajem 2013. godine. Informacije o njegovom zdravstvenom stanju tek povremeno se pojave u javnosti. No, njegov veliki prijatelj i Ferrarijev sportski direktor Jean Todt progovorio sada je o detaljima njegovog stanja.

– Michael je jako dobro zbrinut. Živi sa svojom porodicom u Švicarskoj i nastavlja se boriti. Baš kao i njegova porodica. Na kraju krajeva pomažu mu samo pozitivne misli, a niko od nas ne gubi pozitivan stav. Michael je borac i neće se predati – otkrio je u intervjuu za “Radio Monte-Carlo”.

View this post on Instagram

Am 1. Oktober 1995 lockt der Große Preis von Europa 90.000 Fans an den @nurburgring_official_page. Was dann passiert, beschreibt Michael später so: „Ich musste mich durchs ganze Feld kämpfen und hatte schließlich immer noch einen ziemlichen Rückstand auf Jean Alesi. Außerdem hat sich das Wetter ständig geändert. Als ich Jean dann doch drei oder vier Runden vor Schluss in der Veedol-Schikane außen herum überholen konnte, war ich überwältigt.“ Seine Fans auch. #TeamMichael On 1st October 1995, 90.000 fans travel to the @nurburgring_official_page for the European Grand Prix. Michael later describes what happens: "I had to fight my way through the entire field and was still quite a long way behind Jean Alesi. Besides, the weather changed all the time. When I was able to overtake Jean in the Veedol chicane three or four laps before the end, I was overwhelmed." So were his fans. @f1 #KeepFighting

A post shared by Michael Schumacher (@michaelschumacher) on

Dotakao se i njihovog prijateljstva.

– Naše prijateljstvo više nikada neće biti isto. Upravo zato što više ne možemo komunicirati kao nekad – rekao je. 

Podsjećamo, Michael je  šest mjeseci bio u komi, a onda se u aprilu 2014. probudio. Iz bolnice je prebačen na privatnu lokaciju, a za njega se brine tim doktora. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti