Upoznajte Lammily: Lutku s bubuljicama, celulitom i strijama, jer prosječnost je lijepa

Piše: Redakcija

Pitanje koje društvo godinama postavlja je kako se nerealne proporcije klasične barbike odražavaju na dječije standarde ljepote. Ako bi se djeca igrala realističnijim lutkama, bi li se promijenila i njihova percepcija?

Nickolay Lamm zato je stvorio „stvarniju“ barbiku koja ima mjere prosječnih devetnaestogodišnjakinja u SAD, što je izazvalo veliku medijsku prašinu.

lammily1

Lammily je postala pravi hit, ali njen tvorac ubrzo je shvatio da je njena koža i dalje nerealno savršena, poput barbikine, pa je sada prati obilje tjelesnih nedostataka. Napravio ih je u obliku naljepnica koje djeca mogu lijepiti na lutku – modrice, ožiljci, pjegice, celulit, akne, strije, ujedi komaraca…

lammily3

–      Želim ukazati na to da je realnost divna. Nije savršena, ima svoje uspone i padove, ali to je sve što imamo. Većina dječijih igračaka usmjerena je na fantaziju, a ja sam želio stvoriti nešto s čim bi se djeca mogla poistovijetiti. Želio sam dokazati da i realnost može biti zabavna isto koliko i mašta – kaže tvorac popularne lutke.

lammily2

Lammily se u Americi prodaje po cijeni od 25 dolara. Set njene odjeće može se kupiti za 17 dolara, a naljepnice za „nesavršenosti“ su šest dolara.

A evo kako se „stvarna“ lutka dopala onima zbog kojih je i nastala – djeci.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti