Princ George 6. rođendan neće proslaviti s ostatkom kraljevske porodice

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Britanski princ i treći po rednu nasljednik za krunu George u ponedjeljak će proslaviti svoj 6. rođendan, a mama Kate i otac William spremaju mu predivan dan. Cijela porodica, Vojvode od Cambridgea, princeza Charlotte i princ Louis otputovat će zajedno sa slavljenikom na privatno ostrvo Mustique na Karibima, za koje je ova porodica posebno vezana.

Kraljicina sestra princeza Margaret na ovom ostrvu se oporavljala od svog turbulentnog braka za vrijeme sedamdesetih prošlog stoljeća. Tadašnji vlasnik tog prelijepog mjesta Colin Tenant odlučio je da više od 40 hiljada kvadratnih metara pokloni princezi.

Kraljevska porodica je tu sagradila kuću za odmor i nazvala je Prelijepe vode. Od tada pa sve do danas članovi kraljevske porodice stalno se vraćaju na to ostrvo, koje nudi mir i privatnost.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti