Džejla Ramović čestitala mami rođendan, a evo šta je za “Azru” otkrila o odnosu s njom

Piše: Redakcija

Mlada Goraždanka Džejla Ramović, pobjednica ovogodišnje sezone takmičenja “Zvezde Granda”, na svom je Instagram profilu čestitala rođendan mami Editi. Naime, ona je na storyju objavila fotografiju s njom i napisala kratku poruku. 

– Sretan rođendan mama – napisala je. 

 

Džejla je u jednom od intervjua za naš magazin otkrila kakav odnos ima s mamom, ne krijući da je upravo ona žena kojoj se najviše divi. Upravo je od mame, otkrila nam je, naslijedila crtu borbenosti koju je kroz takmičenje i pokazivala. 

– Moja mama je cijeli svoj život borac.  Nikada nije pristajala na manje nego što je zaslužila, pa neću ni ja – rekla nam je Džejla tada, a njena mama nam je govorila o tome kako je uvijek nastojala odgajati svoje kćerke. 

– Uvijek smo imale drugarski odnos, čak i kada su male bile. Kada se Lejla rodila, Šejla mi je već bila drugarica, a kada se Džejla rodila, njih dvije su već bile odrasle. Nikada se ni kao djeca nisu ponašale neozbiljno. Dok su bile male, nisu tepale, nekako su odmah progovorile tečno, kao odrasli ljudi i onda sam tako i razgovarala s njima. O svim stvarima razgovaramo otvoreno, čak i kad je o simpatijama riječ, momcima i slično – rekla nam je Edita u jednom od intervjua.

Ona nije krila koliko vjeruje svojim kćerkama. 

dzejla ramovic12

– Ne gradim ja autoritet da se one mene nešto boje, ali znam da me poštuju i da kada se nešto dogovorimo, da će one to sto posto ispoštovati. Vjerujem im, tako da ih ne provjeravam, niti se svađamo. Lijepo se dogovorimo i slažemo, tako da nema potrebe za strogoćom. Nastojim ih učiti tome da uvijek budu otvorene i iskrene, da roditeljima nikada ne kriju ako negdje trebaju ići. Bilo kakvi izlasci da su u pitanju, bilo kakve destinacije, uvijek razgovaraju sa mnom o tome. Mi njima zaista i ne branimo, posebno sad, jer su punoljetne. Tu smo da ih podržimo, da im damo savjet, mada su se one naprimale savjeta dok su manje bile, sada su već punoljetne, zrele osobe, tako da im ne treba mnogo „ispirati” mozak – rekla nam je Džejlina mama. 

 

Pročitajte još