Nakon razvoda najbogatiji čovjek na svijetu ostao bez 38 milijardi dolara

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Najbogatiji čovjek na svijetu i osnivač “Amazona” Jeff Bezos u januaru je objavio da se razvodi od supruge MacKenzie Bezos. Par je informaciju potvrdio u zajedničkoj izjavi na Twitteru, izazvavši zabrinutost da bi Jeff Bezos mogao završiti sa smanjenim pravom glasa.

Naime, Jeffa će razvod stajati “Amazonovnih” dionica u vrijednosti 38,3 milijarda američkih dolara, objavio je “Bloomberg”. No, on zadržava udio od 12 posto vrijedan 114,8 milijardi dolara i ostaje najbogatija osoba na svijetu.

MacKenzie je u maju obećala dati polovinu bogatstva u humanitarne svrhe kako bi se priključila kampanji “Giving Pledge” koju su 2010. pokrenuli milijarder Warren Buffett i “Microsoftov” suosnivač Bill Gates.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti