Sanja Kužet: Ako me se publika ne zasiti, družit ćemo se još dugo

Piše: Redakcija

Nenametljivo i s mjerom, a opet upečatljivo i zapaženo, baš onako kako bi i trebao raditi voditelj show programa, Sanja Kužet se, putem tv ekrana i muzičkog showa, ušunjala i u naše domove. Zajedno s kolegom Vojom Nedeljkovićem, ova 30-godišnja aktraktivna voditeljica, ali i novinarka, na neki je način postala zaštitno lice najgledanijeg regionalnog muzičkog showa “Zvezde Granda”. Vrhunski je profesionalac kako u svojoj branši, tako i u saradnji s medijima. Novinarski i voditeljski zanat kovala je tokom proteklih 10 godina, a u Srbiji je poznata i kao “BINGO” djevojka. Takvih je bilo mnogo. No, ne sjećamo se da je ijednoj od njih, osim Suzani Mančić, krenulo za rukom da budu podjednako uspješne i u drugim emisijama, te da od svog imena naprave svojevrstan brand. Sanja je na dobrom putu…

Bh. javnost Vas je upoznala kao voditeljicu showa „Zvezde Granda”, no ono što nam je manje poznato jeste da ste vodili i vremensku prognozu u jutarnjem programu, a u Srbiji ste poznati i kao „Bingo” djevojka… Kako je, zapravo, Vaša novinarska i voditeljska karijera počela?

– Prije tačno 10 godina počela sam da volontiram na novom projektu TV Pink, Balkan net. Ukazala mi se prilika da zakoračim u taj medij, bila sam redovan student geografije i shvatila sam to kao hobi, ali ujedno i kao priliku da nešto novo naučim. Bila sam mlada, ali vrlo vrijedna i poslušna, ništa mi nije bilo teško. Učila sam posao, dan po dan, i slušala starije i iskusnije. Radila sam tada kao novinar u zabavnoj redakciji. Kasnije mi se ukazala prilika da radim vremensku prognozu u Nacionalnom dnevniku. Slijedio je jutarnji program „Dobar komšija”, autorska emisija „Scena” na satelitskom Pinkovom kanalu. Tadašnja urednica informativne redakcije Tanja Jordović, nakon mog porodiljskog bolovanja, ukazala mi je povjerenje i pozvala me da radim kao novinarka informativne redakcije Pinka.

Ni tu šansu nisam ispustila, učila sam, čini mi se, sve ispočetka, prema nekim novim pravilima. Provela sam tu tri godine, stekla iskustvo, ali i samopuzdanje. Uporedo sam sve vrijeme radila i vremensku prognozu. Prekretnica u karijeri bio je “Bingo” u prime timeu na tv-u, gdje me je zapazio mnogo veći broj gledalaca. Odlično sam se snašla na tom zadatku. Saša Popović je u emisiji „Narod pita”, u okviru koje je i emitovan “Bingo”, zapazio moje kvalitete i ubrzo je uslijedio poziv za „ZG”.

Kompletan tekst možete pročitati u print izdanju Magazina AZRA (broj926)

Pročitajte još