Sve zbog jedne haljine: Kim Kardashian dobila skoro tri miliona dolara odštete

Piše: Redakcija

Članica jedne od najpoznatijih porodica na svijetu, Kim Kardashian, ovih je dana postala bogatija za skoro tri miliona dolara.  Naime, Kim je u februaru ove godine podnijela tužbu protiv  kompanije “Missguided”, a zbog toga što su prodavali kopiju outfita, tačnije haljine,  koji je samo za nju dizajnirao suprug Kanye, pri čemu su koristili i njeno ime.  

– Kim Kardashian, imaš samo nekoliko dana prije nego što ova odjevna kombinacija postane dostupna – napisali su predstavnici ove kompanija ispod fotografije na kojoj je iskopirana haljina.

No, nije joj trebalo puno da im odgovori. 

– Gledala sam svoje stare fotografije  i našla sam ovaj zlatni outfit koji mi je Kanye napravio za put u Miami prošlog ljeta. P.S. modni brendovi, možete li, molim vas, pričekati da ovo nosim u stvarnom životu prije nego iskopirate? – napisala je ona, a zatim ih tužila i prvobitno tražila da joj isplate deset miliona dolara. 

Pogledajte kako izgleda “sporna” haljina. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti