Godinu kasnije progovorio o samoubistvu sina

Piše: Redakcija

 

Klas Berling, otac poznatog DJ-a Aviciija koji je u aprilu prošle godine izvršio samoubistvo, je za CNN govorio o tragediji koja je zadesila njihovu porodicu. Naime, iako je objavljeno da je Avicii počinio samoubistvo,  njegov otac smatra da to nije planirao. 

– Prema našoj teoriji, on nije planirao da sam sebi oduzme život, to je bilo nešto poput saobraćajne nezgode. Mnogo stvari mu se dogodilo i nakupilo, a to ga je izbacilo iz kontrole – rekao je on. 

No, to nije sve o čemu je govorio. 

– Ako ste sretni ili čak nevjerovatno sretni, znajte da vam malo treba da postanete nesretni. Male stvari vas mogu rastužiti ili izbaciti iz ravnoteže i mislim da se upravo to dogodilo mom sinu. Kao DJ ili umjetnik morate da radite puno toga što ne želite i na kraju vam to uzme dio vas. Tim ljudima se puno toga uzima, posebno tokom putovanja – rekao je Aviciijev otac koji je nakon njegove smrti pokrenuo fondaciju koja se bavi prikupljanjem novčanih sredstava namijenjenih ljudima s mentalnim poteškoćama.

Podsjećamo, sedam mjeseci nakon smrti DJ-a objavljen je dokumentarac u njegovom životu u kome su njegovi prijatelji i bliski saradnici govorili o njegovoj kratkoj ali veoma uspješnoj karijeri.

Oni su izjavili kako se DJ posljednjih godina teško nosio sa velikim uspjehom, te navode kako su mu naporne turneje i nastupi pred hiljadama obožavalaca izazivale veliki stres. Prije nego je preminuo, Avicii je dao otkaz svom dugogodišnjem menadžeru sa kojim je ostvario veoma uspješnu saradnju. 2016. godina bila je presudna za njega. Odlučio je povući se sa scene i duže vrijeme živio je dosta izlovano, ne želeći da kontaktira s medijima. 

U rijetkim razgovorima sa prijateljima govorio je kako mu je dosta svega, nakon čega su se oni veoma uplašili da je DJ spreman izvršiti samoubistvo. Ubrzo se odao alkoholu, nakon čega mu je usljed komplikacija izvađena žučna kesa, a ubrzo je obolio od pankreatitisa, virusne infekcije koja napada gušteraču.

Avicii je imao svega 28 godina kada je preminuo, a iza njega su ostali brojni hotovi koji su i danas veoma popularni.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti