Razuzdani život arapskih bogataša: Sultan je izgubio oba sina, prvog je našao sa špricom u veni, drugi se predozirao prošle sedmice

Piše: Redakcija

Modni dizajner i sin arapskog šeika Sultana bin Muhammada Al Qasimija, Sheikh Khalid bin Sultan Al Qasimi, koji je 1. jula pronađen mrtav u Londonu, sahranjen je danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Povodom njegove smrti izdat je proglas o tri dana žalosti u zemlji. Podsjećamo, Al Qasimi je pronađen mrtav na svom engleskom imanju, londonska policija potvrdila je da je dobila poziv o iznenadnoj smrti s imanja u Knightsbridgeu, gdje je 39-godišnji šeik živio, naglasivši kako se njegova smrt i dalje vodi kao neobjašnjiva.

-Obdukcija je urađena u utorak, ali pregled se pokazao neuvjerljivim, pa se čekaju rezultati daljih testova – navodi se između ostalog u policijskom izvještaju.

Nezvanične verzije upućuju da porodica navodno želi sakriti stvarne razloge smrti. Britanski tabloid „The Sun“ piše da su radnici na imanju pozvali policiju nakon što je stigla hitna i da su pronašli drogu u šeikovom penthausu gdje se navodno tokom vikenda održala luda zabava. Navodno, neki od gostiju su se drogirali do te mjere da je cijela zabava ličila na orgijanje. Dalje se navodi kako se mladi šeik, iako ga njegovi prijatelji opisuju kao vrijednog čovjeka i odgovornog nije ustručavao uživati u slobodi koju London, za razliku od njegove zemlje nudi. Pritome, vodio je privilegiran život, bio bogat preko svake mjere, pa je sebi i mogao priuštiti lagodan i uzbudljiv život.

View this post on Instagram

Will always be my Angel @khalid_qasimi RIP 🌹

A post shared by MARIANO VIVANCO 📷 (@marianovivanco) on

Bio je uspješan modni dizajner s etabliranom markom muške mode „Qasimi„

-Sumnja se da je šeik Khalid preminuo uslijed uzimanja droge. Svima koji rade na istrazi njegove smrti naređeno je da šute – piše „The Sun“.

Jedino se putem Instagrama oglasio njegov otac koji je objavio status: Moj sin je sada u Božijim rukama“.

Al Qasimi je bio uspješan modni dizajner u Londonu, završio je modni dizajn na Central Saint Martinsu u Londonu, a potom oformio i vlastiti brend muške mode „Qasimi „. Prvu kolekciju je prikazao 2008. godine. Zadnju, za proljeće/ljeto je predstavio ove godine na London Fashion Weeku. Također, bio je i predsjednik Vijeća za urbanističko planiranje u rodnom Sharjahu, koji je imao zadatak nadgledati infrastrukturne projekte u emiratu. Khalid je bio i ljubitelj fotografije, a iz njegove modne kuće naglašavaju kako je kroz svoj rad bio uporan u osjetljivoj obradi socijalno-političkih pitanja, posebno onih koji se odnose na Bliski istok i ponekad napete odnose sa Zapadom. Školovao se na prestižnim fakultetima, tečno je govorio nekoliko stranih jezika, uz modni dizajn završio je i arhitekturu. Prijatelji i poznavaoci njegovog modnog rada dijele tugu na društvenim mrežama i opraštaju se od mladog šeika, među njima i modni fotograf Mariano Vivanco koji ga je nazvao “moj anđeo“.

 

Ovo nije prva tuga u porodici 79-godišnjeg arapskog šeika Sultana bin Muhammada Al Qasimija. Prije 20 godina je u  porodičnoj vili u Sussexu on lično na podu kupatila pronašao 24-godišnjeg sina iz prvog braka sa špricom u veni. Prvi čovjek trećeg po veličini grada u UAE-u, nakon tragedije se nekako sabrao i vjerovao da će varem mlađi sin, 39-godišnji Khalid biti pošteđen ovakve sudbine, i vremenom  preuzeti porodično kormilo. Međutim, umjesto da ga naslijedi i vlada Sharjahom, u ovom gradu je sahranjen.

Ovo nije prva tuga u porodici 79-godišnjeg arapskog šeika Sultana bin Muhammada Al Qasimija

Ovo nije usamljeni primjer. Toliko puta možemo pročitati, naročito u regionalnim medijima, kako se djeca bogatih šeika provode po jahtama, uživaju u provodu i porocima, koji im nisu distupni u rodnim zemljama. Ta djeca imaju sve, rođenjem su dobili status i za njih je isplaniran put, a on obično podrazumijeva da će biti uspješni, bogati i na vrhu hijerarhije moći u društvu. Obično završavaju privatne osnovne i srednje škole, a potom i najprestižnije fakultete. Žive uglavnom po evropskim metropolama, s mnogo novca na računima i bez roditeljskog nadzora. Kad im se osladi život u evropskim prijestolnicama, slijedi novi pritisak, a to je priprema za preuzimanje poslovnog carstva.

Neki u tom začaranom krugu moći, novca, droge i ludih zabava i izgube život. Prerano!

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti