Slavna glumica progovorila o nasilju

Piše: Redakcija

Poznata glumica Sloboda Mićalović je za srbijanske medije govorila o, nažalost, uvijek aktuelnoj temi nasilja u porodici, a povodom uloge na kojoj trenutno radi. 

– Nikako nisam mogla da se otrgnem tom jednom osjećaju, jednoj te isto riječi koja mi se vrtjela po glavi, a to je “kukavica”. Ne ta žena, nego taj čovjek. Kukavica. Nigdje u prirodi ni jedna životinja neće udariti na slabiju. Jedino čovjek udara na slabije od sebe. I to je ono što je mnogo strašno – rekla je ona, a prenosi “Story.rs”. 

No, Sloboda je jasno istakla i to da nisu samo žene “žrtve”. 

– Nikada nisam od onih žena koje misle da je samo jedna strana kriva. I žene znaju da budu jako agresivne. Čak sam upoznala ljude, muškarce, koji su trpjeli nasilje sa ženske strane. To je neprirodno, ali je tako. Žena ima više, pa samim  tim brže dolazi do svijesti. Ali, svaki vid nasilja je stravičan. Mislim da smo već toliko civilizovani da može da se, ako nešto ne ide, prekine kako Bog zapovijeda, a ne da se ubijamo – rekla je glumica. 

Podsjećamo, Sloboda je u braku s  glumačkim kolegom Vojinom Ćetkoviće, a imaju dvije kćerke koje nastoje držati daleko od očiju javnosti. 

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Sloboda Micalovic (@slobodabob) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti