Mariah Carey konačno potražila pomoć zbog bolesti

Piše: Redakcija

Mariah Carey pati od bipolarnog poremećaja ličnosti, poznatijeg kao manična-depresija, koji pogađa više od 24 miliona ljudi u svijetu, a među njima se nalaze i brojne poznate zvijezde koje su otvoreno govorile u medijima o svom problemu. Mariah Carey, Demi Lovato i Bebe Rexha su samo neke od njih, koje su se izjasnile da boluju od ovog hroničnog stanja, koje karakteriše poremećaj raspoloženja, sklonost teškim depresijama i psihotičnosti.

Mariah Carey, poznatoj muzičkoj zvijezdi, dijagnostikovan je bipolarni poremećaj ličnosti 2001. godine. Ona je svojevremeno izjavila kako je živjela u ” poricanju i izolovanosti” . Konačno je potražila liječenje nakon nekoliko emotivnih i profesionalnih krahova, te kaže da se dobro osjeća.

– Okružujem se pozitivnim ljudima oko sebe i radim ono što volim, pišem pjesme i pravim muziku – izjavila je Maraja.

Ona je uspjela da prevaziđe osjećaj usamljenosti i shvatila je da nije jedina koja je oboljela od mentalne bolesti.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti